Hopp til innhold

Sjokoladepudding med appelsinsaus

5.0 i snitt
Tidsbruk 90 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
11 ingredienser
231 planlagt
Sjokoladepudding med appelsinsaus

En deilig, klassisk sjokoladepudding som får følge av en frisk ingefær- og appelsinfløtesaus.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Sjokoladepudding

10 dl
Kremfløte
150 gr
Sukker
100 gr
Melkesjokolade
150 gr
Kokesjokolade, mørk
8 stk
Gelatin

Fløtesaus

3 dl
Kremfløte
2 dl
H-melk
1 stk
Saft og skall fra appelsin
70 gr
Sukker
3 stk
Eggeplommer
1 ss
Revet ingefær

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp fløte og sukker. Ta kjelen av varmen. Rør inn sjokoladen til en glatt og jevn røre. Tilsett oppbløtte gelatinplatene i sjokoladeblandingen og rør til det er oppløst. Ha røren i serveringsform og kjøl ned til den stivner.

Trinn 2

Saus: Kok opp fløte, melk, appelsinsaft, skall (halvparten av appelsinen) og sukker. La det koke godt i 5 minutter. Trekk kjelen til side. Visp sammen eggeplommene og slå den varme væsken i eggeplommene mens du visper. Rør godt sammen og smak til med ingefær. Avkjøl og server sausen til sjokoladepuddingen.