Semulepudding med bringebærbuljong
Semulegryn ble mye brukt til grøt og puddinger før i tiden, i dag er det nesten blitt en sjelden ingrediens. Den milde puddingen blir nærmest som en forsterker for vanilje- og bringebærsmakene i denne desserten.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha stenger og frø i en kjele sammen med melk og fløte og kok opp. Rør inn semulegryn og la “grøten” småkoke i ca. 20 minutter.
-
Trinn 3
Ta grøten av platen og rør inn sukker, smør og lett sammenvispede eggeplommer. Smak til med litt salt. Støpes i halvkuleformer eller i kaffekopper og fryses. Ta semulepuddingen ut ca. 20 minutter før servering. Strø litt sukker på puddingen og brenn med en skibrenner så den blir karamellisert og lekker!
-
Trinn 4
Bringebærbuljong: Kok opp vann, sukker, kanel og vaniljestang. Hell den varme sukkerlaken over de frosne bærene og la det stå og trekke i ca. en time på benken. Sil av og smak til med litt sitronsaft. Server med bringebærbuljong og friske bringebær. Pynt med mynteblader.
Semulepuddingen kan lages flere dager i forveien. Oppbevar kjølig.