Semulepudding med bringebærbuljong | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Pudding og gele Semulepudding med bringebærbuljong

Semulepudding med bringebærbuljong

3.0 i snitt
Semulepudding med bringebærbuljong

Semulegryn ble mye brukt til grøt og puddinger før i tiden, i dag er det nesten blitt en sjelden ingrediens. Den milde puddingen blir nærmest som en forsterker for vanilje- og bringebærsmakene i denne desserten.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Semulepudding

5 dl
Melk
1 stk
Vaniljestang
5 dl
Fløte
1.3 dl
Semulegryn
3 stk
Eggeplommer
2 ss
Sukker
2 ss
Smør

Bringebærbuljong

1 kg
Frosne bringebær
3 dl
Vann
200 gr
Sukker
1 stk
Vaniljestang
1 stk
Sitron
1 stk
Kanelstang

Garnityr

1 kurv
Friske bringebær
1 neve
Mynte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Splitt vaniljestengene og skrap ut frøene. Ha stenger og frø i en kjele sammen med melk og fløte og kok opp. Rør inn semulegryn og la “grøten” småkoke i ca. 20 minutter.

  3. Trinn 3

    Ta grøten av platen og rør inn sukker, smør og lett sammenvispede eggeplommer. Smak til med litt salt. Støpes i halvkuleformer eller i kaffekopper og fryses. Ta semulepuddingen ut ca. 20 minutter før servering. Strø litt sukker på puddingen og brenn med en skibrenner så den blir karamellisert og lekker!

  4. Trinn 4

    Bringebærbuljong: Kok opp vann, sukker, kanel og vaniljestang. Hell den varme sukkerlaken over de frosne bærene og la det stå og trekke i ca. en time på benken. Sil av og smak til med litt sitronsaft. Server med bringebærbuljong og friske bringebær. Pynt med mynteblader.

Semulepuddingen kan lages flere dager i forveien. Oppbevar kjølig.