Myntepannacotta med vannmelon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Pudding og gele Myntepannacotta med vannmelon

Myntepannacotta med vannmelon

Ingen vurderinger
Myntepannacotta med vannmelon

En mild myntepuddig med saftige biter av vannmelon gir en lett og frisk avslutning på måltidet.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Myntepannacotta

2.5 stk
Gelatin
2 dl
Fløte
0.5 dl
Hakket frisk mynte
2 dl
Melk
75 gr
Sukker
0.5 dl
Nøytral olje, eller formfett

Vannmelonsalat

0.5 kg
Vannmelon
0.5 stk
Lime
0.5 potte
Sitronmelisse
25 gr
Brunt sukker

Søte grissini

0.5 stk
Butterdeig
1 stk
Eggeplomme
0.5 ss
Hvetemel
1 ss
Sukker
0.5 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Kok opp halvparten av fløten sammen med sukker. klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Tilsett mynte og la det trekke i 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Tilsett resten av fløten og melken, og fyll røren i plastglass som er sprayet med formfett eller penslet med nøytral olje. Sett til avkjøling natten over. Hvelv pannacottaen ut av glassene når de skal anrettes.

  3. Trinn 3

    Vannmelonsalat: Skjær av skallet på melonen og fjern så mange steiner som mulig. Skjær melonen i små terninger og ha i en blandebolle med revet skall og saften av en lime, strimlet sitronmelisse og brunt sukker. Bland godt og la salaten marineres i minst en time.

  4. Trinn 4

    Søte grissini: Tin butterdeigen og rull den sammen. Press rullen flat og vend i hvetemel. Kjevle den til en 2 mm tynn rektangel. Børst bort mel og pensle med sammenpiskede eggeplommer. Dryss sukker og sesamfrø på hele leiven. Kutt lange tynne strimler og legg dem på stekebrett. Stek i ovnen ved 180°C i 10 min til de er gyllenbrune. Avkjøl.