Myntepannacotta med vannmelon
En mild myntepuddig med saftige biter av vannmelon gir en lett og frisk avslutning på måltidet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter. Kok opp halvparten av fløten sammen med sukker. klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i fløten til den er oppløst. Tilsett mynte og la det trekke i 15 minutter.
-
Trinn 2
Tilsett resten av fløten og melken, og fyll røren i plastglass som er sprayet med formfett eller penslet med nøytral olje. Sett til avkjøling natten over. Hvelv pannacottaen ut av glassene når de skal anrettes.
-
Trinn 3
Vannmelonsalat: Skjær av skallet på melonen og fjern så mange steiner som mulig. Skjær melonen i små terninger og ha i en blandebolle med revet skall og saften av en lime, strimlet sitronmelisse og brunt sukker. Bland godt og la salaten marineres i minst en time.
-
Trinn 4
Søte grissini: Tin butterdeigen og rull den sammen. Press rullen flat og vend i hvetemel. Kjevle den til en 2 mm tynn rektangel. Børst bort mel og pensle med sammenpiskede eggeplommer. Dryss sukker og sesamfrø på hele leiven. Kutt lange tynne strimler og legg dem på stekebrett. Stek i ovnen ved 180°C i 10 min til de er gyllenbrune. Avkjøl.