Vaniljemousse med frukt og bær
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Vaniljemousse: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele sammen med 3 dl melk og sukker, og kok opp. Visp sammen eggeplommer, maizena og resten av melken, og spe den varme melken opp i dette. Rør godt om og hell røren tilbake i kjelen. kok til kremen tykner, ta den av platen og sil gjennom en sikt.
-
Trinn 2
Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskapet. Ved anretning, pisk fløten og bland den forsiktig med den kalde vaniljekremen. Legg en god skje i bunnen av en dyp tallerken eller et stort vinglass.
-
Trinn 3
Rens frukt og bær og kutt i pene biter. Anrett på toppen av vaniljemoussen slik at den blir dekket av et fargerikt fruktog bærteppe. Pynt med sitronmelisse- eller mynteblader.
Vaniljekrem kan lages inntil to dager før.