Vaniljemousse med frukt og bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Mousse og fromasj Vaniljemousse med frukt og bær

Vaniljemousse med frukt og bær

3.5 i snitt
Vaniljemousse med frukt og bær
Den milde moussen framhever de friske smakene av frukt og bær.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Vaniljemousse

0.5 stk
Vaniljestang
2 dl
Melk
4 stk
Eggeplommer
0.5 ss
Maizena
0.5 dl
Fløte
40 gr
Sukker

Frukt og bær

0.3 stk
Honningmelon, eller valgfri melon
1 stk
Appelsin
1 stk
Moden pære
0.5 kurv
Bringebær
0.5 kurv
Blåbær
0.5 neve
Sitronmelisse, eller mynte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vaniljemousse: Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha stang og frø i en kjele sammen med 3 dl melk og sukker, og kok opp. Visp sammen eggeplommer, maizena og resten av melken, og spe den varme melken opp i dette. Rør godt om og hell røren tilbake i kjelen. kok til kremen tykner, ta den av platen og sil gjennom en sikt.

  2. Trinn 2

    Dryss litt sukker på toppen slik at det ikke blir snerk. Dekk med plast og sett til avkjøling i kjøleskapet. Ved anretning, pisk fløten og bland den forsiktig med den kalde vaniljekremen. Legg en god skje i bunnen av en dyp tallerken eller et stort vinglass.

  3. Trinn 3

    Rens frukt og bær og kutt i pene biter. Anrett på toppen av vaniljemoussen slik at den blir dekket av et fargerikt fruktog bærteppe. Pynt med sitronmelisse- eller mynteblader.

Vaniljekrem kan lages inntil to dager før.