Lys sjokolademousse | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Lys sjokolademousse

2.7 i snitt
Lys sjokolademousse

Desserter trenger ikke være vanskelige, de kan være utrolig enkle å lage og smaken, ja den er himmelsk god. Denne desserten kan lages dagen før, da slipper du stress.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Melkesjokolademousse

2 stk
Gelatinplater
150 gr
Lys kokesjokolade
1 dl
Melk
2 dl
Fløte
1 klype
Maldonsalt
0.5 ss
Sukker

Bringebærsaus

0.5 ss
Sitronsaft
200 gr
Ferske eller tinte bringebær
3 ss
Sukker

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål.

 2. Trinn 2

  Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet). Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme fløten.

 3. Trinn 3

  Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott.

 4. Trinn 4

  Hell moussen i 4-6 små glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres.

 5. Trinn 5

  Du kan også steke hasselnøtter på 200 grader i noen minutter, så har du nøttene over i et kjøkkenhåndkle og gnis godt så skallet løsner. Hakk nøttene og bruk det som pynt.

 6. Trinn 6

  Bringebærsaus: Blend bringebær og sukkeret med en stavmikser i en høyere beholder, bland inn et par dråper sitron. Sil ut stener før bruk.