Lys sjokolademousse

Desserter trenger ikke være vanskelige, de kan være utrolig enkle å lage og smaken, ja den er himmelsk god. Denne desserten kan lages dagen før, da slipper du stress.
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Det aller første du kan gjøre er å fylle en stor bolle med kaldt vann. Ha gelatinplatene i vannet og la dem ligge der i 10 minutter. Finhakk sjokoladen og strø salt over, sett til side i en medium stor skål.
-
Trinn 2
Varm opp melken sammen med 1/2 ss sukker til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen av platen og rør inn de myke gelatinplatene (husk å klem ut vannet). Hell den varme melken over den finhakkete sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen så sjokoladen smelter i den varme fløten.
-
Trinn 3
Avkjøl sjokoladeblandingen til romtemperatur. Pisk fløten til myk krem og vend inn sjokoladeblandingen med en slikkepott.
-
Trinn 4
Hell moussen i 4-6 små glass og la stivne i kjøleskapet i ca. 1 time. Du kan også lage denne desserten dagen før, eller to dager før den skal serveres.
-
Trinn 5
Du kan også steke hasselnøtter på 200 grader i noen minutter, så har du nøttene over i et kjøkkenhåndkle og gnis godt så skallet løsner. Hakk nøttene og bruk det som pynt.
-
Trinn 6
Bringebærsaus: Blend bringebær og sukkeret med en stavmikser i en høyere beholder, bland inn et par dråper sitron. Sil ut stener før bruk.