Hjemmelaget is med nutella | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Is og sorbet Hjemmelaget is med nutella, krokan og toffeesaus

Hjemmelaget is med nutella, krokan og toffeesaus

4.8 i snitt
Hjemmelaget is med nutella, krokan og toffeesaus
Bent Stiansens vanvittig gode is med nutellais og hjemmelaget krokan og toffeesaus. Med denne imponerer du gjestene.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Nutella/nugatti

5 stk
Eggeplommer
1.5 dl
Nutella eller Nugatti
4 dl
Kremfløte
1 dl
Sukker
0.5 dl
Vann

Mandeliskrem

200 gr
Mandler
100 gr
Sukker

Toffeesaus

2 dl
Fløte
100 gr
Sukker
100 gr
Brunt sukker
100 gr
Smør
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Nutellais: Pisk eggeplommer til luftig skum. Kok sukker og vann til sirup og den begynner å bli litt seig – ca. 3 minutter. Spe den varme sirupen over eggeplommene under kraftig visping. Fortsett å piske til luftig eggedosis i 5 minutter.

    Smelt Nutella eller Nugatti til flytende i en kjele. Bland sjokoladen med eggedosisen. Pisk kremfløt lett og vend inn eggedosisen og sjokoladen. Fyll blandingen i en egnet form og frys til natten over.

  2. Trinn 2

    Krokan: Brun sukker i en panne til nøttebrunt. Tilsett mandler og la steke et par minutter. Hell over på et smurt bakepapir. Avkjøl. Kjør til krokan i en foodprosessor.

  3. Trinn 3

    Toffeesaus: Ha sukker i en stålkjele og varm opp til sukkeret smelter til lys karamell. Tilsett brunt sukker og la smelte. Ikke rør i sukkeret underveis. Tilsett smør og rør godt inn i sukkeret. Tilsett fløte og la koke til den begynner å tykne – ca. 10 minutter. Smak til med salt, men pass på varmen. Sett sausen til side.

  4. Trinn 4

    Ta ut isen 10 minutter før servering. Pakk ut isen og rull i krokan. Skjær i skiver og server med lunken toffeesaus.

Bent Stiansen holder en tallerken
LAGET AV

Bent Stiansen

I samarbeid med mesterkokk Bent Stiansen får du enkle, men gode oppskrifter for hele familien.