Hopp til innhold

Iskake med sjokolade

5.0 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
61 planlagt
Iskake med sjokolade

En iskake som både er god og enkel å lage – ja, det er faktisk mulig. Prøv selv!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Is og strøssel

1 boks
Sjokoladeis
1 boks
Vaniljeis
1 pose
Sjokoladestrøssel

Bunn

4 stk
Egg
5 ts
Kakaopulver
1.5 ts
Vaniljesukker
200 gr
Smeltet sjokolade
250 gr
Mykt smør
350 gr
Sukker
250 gr
Mel

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 C. Visp mykt smør , sukker og egg sammen. Rør inn hvetemel, vaniljesukker og kakao. Vend inn smeltet. Ha røren i en kakeform med bakepapir og stek den i ca. 30 minutter. Ta den ut og la den avkjøles i formen.

Trinn 2

Lag iskuler av halvparten av sjokolade og vaniljeis og legg de i fryseren. Da er det lettere å stable de og kaken varer lenger. Rør resten av vaniljeisen og sjokoladeisen myk nok til å legge et lag av hver på toppen av sjokoladekaken. Sett formen i fryseren.

Trinn 3

Løsne kaken fra formen og sett den på serveringsfat. Stable iskuler på toppen og dryss på sjokoladestrøssel.