Hopp til innhold

Is «Semifreddo» med bringebær

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
6 ingredienser
21 planlagt
Is «Semifreddo» med bringebær

Semifreddo betyr ”halvfryst” og er noe midt mellom mousse og iskrem.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

400 gr
Bringebær
5 stk
Eggeplommer
125 gr
Friske bringebær
4 dl
Kremfløte
2 dl
Sukker
1 dl
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Kjør bringebær, gjerne frosne, med sukker og vann i en food processor. Sil bort steinene gjennom en sikt. Pisk eggeplommer til eggedosis i ca. 5 minutter.

Trinn 2

Mens eggeplommene piskes, kok bringebærsausen ned til det halve. Hold av 1 dl av sausen til servering. Hell resten over eggedosisen under kraftig pisking. Fortsett å piske bringebæreggedosisen i nye 5 minutter. Lettpisk kremfløten og vend den inn i eggedosisen.

Trinn 3

Ha isblandingen i en brødform og frys den natten over. Ta den ut av fryseren og la den tine litt før den skjæres i skiver. Server med bringebærcoulis (bringebærsaus) og friske bringebær.