Ingefær- og kokosis med klementin
Hjemmelaget iskrem er ikke vanskelig, men krever at du begynner på desserten dagen før den skal spises. I denne utgaven får du eksotiske smaker av ingefær, kokos, klementin og vanilje.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ha finrevet ingefær i en kjele med sukker og vann. Kok opp og sil over i en annen kjele. Pisk eggeplommene til eggedosis.
-
Trinn 2
Kok ingefærlaken ned til den blir seig og det meste av vannet er kokt bort, ca 5 minutter. Spe den varme laken i eggedosisen mens du pisker kraftig. Pisk i 10 minutter til eggedosisen blir luftig og avkjølt.
-
Trinn 3
Legg kokos på et stekebrett og stek den ved 180 grader i 10 minutter til kokosen er gyllen. La den avkjøle. Ta ingefærisen ut av frysen og tin den i 10 minutter. Rull den i kokosmasse så det blir et tykt lag kokos rundt iskremen. Skjær isen i skiver og anrett på tallerken med syltet klementin.
-
Trinn 4
Smak den til med limesaft og bland i lettpisket fløte. Ha blandingen i en brødform og frys den natten over.
-
Trinn 5
Vask og tørk klementinene. Skjær klementinen i 2 millimeter tynne skiver. Ha skivene i en kjele med sukker og vaniljestang, delt i to på langs og frøene skrapet ut. Bruk både stang og frø.
-
Trinn 6
Tilsett appelsinjuice og kok opp. Jevn sausen med maisennastivelse utrørt i kaldt vann. Avkjøl og server kompotten til iskremen.