Blåbærgranité
Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette! Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader. Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp sukker og vann. Hell i de frosne blåbærene og la stå til det er tint. Knus bærene og sil av. Frys laken i en brødform eller lignende.
-
Trinn 2
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
-
Trinn 3
Nå kan vi lage granité – som er en enkel form for sorbet – hvor du ikke trenger ismaskin. Når massen har fryst skraper du på toppen med en gaffel slik at det danner seg ”snø”. Server i tøffe glass og topp med friske blåbær og mynte.
Prøv også