Blåbærgranité | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Blåbærgranité

3.0 i snitt
Blåbærgranité
Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette! Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader. Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Granité

60 gr
Sukker
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
300 gr
Frosne blåbær
1 pk
Ferske blåbær

Topp med

1 kvist
Mynte
0.5 pk
Blåbær

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok opp sukker og vann. Hell i de frosne blåbærene og la stå til det er tint. Knus bærene og sil av. Frys laken i en brødform eller lignende.

  2. Trinn 2

    Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

  3. Trinn 3

    Nå kan vi lage granité – som er en enkel form for sorbet – hvor du ikke trenger ismaskin. Når massen har fryst skraper du på toppen med en gaffel slik at det danner seg ”snø”. Server i tøffe glass og topp med friske blåbær og mynte.