Ananasis med kokosmarengs | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ananasis med kokosmarengs

Ingen vurderinger
Ananasis med kokosmarengs

Hjemmelaget is på en ny måte! Ved å fryse ananasbiter og så kjøre dem i foodprocessor med sukkerlake får du en sorbetaktig konsistens med deilig, frisk ananassmak.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ananasis

1 stk
Ananas
100 gr
Sukker
100 gr
Vann
1 stk
Sitron

Kokosmarengs

2 stk
Eggehviter
100 gr
Sukker til marengs
100 gr
Kokosmasse
0.3 ts
Salt

Garnityr

1 neve
Mynte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Skrell og skjær ananasen i biter. Frys den. Kok sukker og vann til sukkerlake og ha i presset sitron. Kjør ananasbitene i en foodprocessor mens du sper med sukkerlaken.

  3. Trinn 3

    Ha eggehvitene i en ren bolle, tilsett salt og pisk dem opp til 3 ganger opprinnelig mengde. Tilsett sukker og kokosmasse og pisk til en jevn fin marengs.

  4. Trinn 4

    Lag små topper og stek dem i ovn på 120°C i 15-20 minutter til de begynner å bli sprø. Avkjøl. De blir enda sprøere når de er kalde. Topp ananasisen med kokosmarengs og server – gjerne med noen mynteblader.