Tilslørte bondepiker med pære | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Tilslørte bondepiker med pære

5.0 i snitt
Tilslørte bondepiker med pære

Hva er vel en bedre avslutning på søndagsmiddagen enn tilslørte bondepiker? Og hva med å gi den tradisjonsrike desserten en spennende vri ved å bruke pærer i stedet for epler, og plusse på med litt chili, ingefær og en crumple av hasselnøtter og melkesjokolade?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pærekompott

4 stk
Pære
1 stk
Chili, rød
1 dl
Eplemost
2 ss
Lime, saften
5 dl
Vaniljeyoghurt
1 ts
Kanel, malt
1 ts
Kardemomme, malt
1 dl
Sukker eller rørsukker

Nøtt-melkesjokolade crumble

100 gr
Hasselnøtter
150 gr
Melkesjokolade

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell pærer og stikk ut kjernehusene. Del fruktene i 1 cm biter og ha i en kjele med kanel, kardemomme, hakket chili, eplemost, sukker og limesaft. Kok opp og kok i 5 minutter til pærene er møre. Avkjøl pærene, gjerne natten over i kjøleskap.

  2. Trinn 2

    Varm ovnen til 200 grader varmluft. Knekk opp melkesjokoladen og legg den og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir. Bak i 6 minutter til hasselnøttene er lysebrune. Avkjøl i kjøleskap.

  3. Trinn 3

    Kjør de kalde nøttene og biter av melkesjokolade til en grov crumble i foodprosessor.

  4. Trinn 4

    Legg lagvis pærer, crumble og vaniljeyoghurt i porsjonsglass.

Tips

Retten kan selvfølgelig lages med epler eller en blanding av eple og pære.