Hopp til innhold

Tilslørte bondepiker med pære

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
76 planlagt
Tilslørte bondepiker med pære

Hva er vel en bedre avslutning på søndagsmiddagen enn tilslørte bondepiker? Og hva med å gi den tradisjonsrike desserten en spennende vri ved å bruke pærer i stedet for epler, og plusse på med litt chili, ingefær og en crumple av hasselnøtter og melkesjokolade?

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pærekompott

4 stk
Pære
1 stk
Chili, rød
1 dl
Eplemost
2 ss
Lime, saften
5 dl
Vaniljeyoghurt
1 ts
Kanel, malt
1 ts
Kardemomme, malt
1 dl
Sukker eller rørsukker

Nøtt-melkesjokolade crumble

100 gr
Hasselnøtter
150 gr
Melkesjokolade

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell pærer og stikk ut kjernehusene. Del fruktene i 1 cm biter og ha i en kjele med kanel, kardemomme, hakket chili, eplemost, sukker og limesaft. Kok opp og kok i 5 minutter til pærene er møre. Avkjøl pærene, gjerne natten over i kjøleskap.

Trinn 2

Varm ovnen til 200 grader varmluft. Knekk opp melkesjokoladen og legg den og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir. Bak i 6 minutter til hasselnøttene er lysebrune. Avkjøl i kjøleskap.

Trinn 3

Kjør de kalde nøttene og biter av melkesjokolade til en grov crumble i foodprosessor.

Trinn 4

Legg lagvis pærer, crumble og vaniljeyoghurt i porsjonsglass.

Tips

Retten kan selvfølgelig lages med epler eller en blanding av eple og pære.