Tilslørte bondepiker med pære
Hva er vel en bedre avslutning på søndagsmiddagen enn tilslørte bondepiker? Og hva med å gi den tradisjonsrike desserten en spennende vri ved å bruke pærer i stedet for epler, og plusse på med litt chili, ingefær og en crumple av hasselnøtter og melkesjokolade?
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Skrell pærer og stikk ut kjernehusene. Del fruktene i 1 cm biter og ha i en kjele med kanel, kardemomme, hakket chili, eplemost, sukker og limesaft. Kok opp og kok i 5 minutter til pærene er møre. Avkjøl pærene, gjerne natten over i kjøleskap.
-
Trinn 2
Varm ovnen til 200 grader varmluft. Knekk opp melkesjokoladen og legg den og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir. Bak i 6 minutter til hasselnøttene er lysebrune. Avkjøl i kjøleskap.
-
Trinn 3
Kjør de kalde nøttene og biter av melkesjokolade til en grov crumble i foodprosessor.
-
Trinn 4
Legg lagvis pærer, crumble og vaniljeyoghurt i porsjonsglass.
Tips
Retten kan selvfølgelig lages med epler eller en blanding av eple og pære.