Sjokoladefondant med skogsbær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Sjokoladefondant med skogsbær

3.0 i snitt
Sjokoladefondant med skogsbær

Yndlingsdesserten for sjokoladeelskere! Den rike, mørke sjokoladesmaken blir enda bedre når den kommer sammen med friske skogsbær.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Fondant

50 gr
Mørk sjokolade
50 gr
Smør
2 stk
Egg
0.5 dl
Sukker
0.5 dl
Hvetemel

Marinerte skogsbær

200 gr
Sukker
1 dl
Vann
1 stk
Vaniljestang
300 gr
Skogsbærblanding
1 ss
Melis

Pynt med

4 kvist
Mynte

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place. Til denne oppskriften på sjokoladefondant, trenger du porsjonsformer (4-5 stk). Bruk små aluminiumsformer eller ildfaste former og smør dem godt. Forvarm stekeovnen til 220°C.

  2. Trinn 2

    Brekk sjokoladen i biter. Smelt smør og slå det over sjokoladen. La stå 2-3 minutter til sjokoladen har smeltet. Rør det godt sammen.

  3. Trinn 3

    Visp egg og sukker og tilsett sjokoladeblandingen. Pisk kraftig til en jevn røre.

  4. Trinn 4

    Sikt over melet og vend det forsiktig inn.

  5. Trinn 5

    Smør formene og fyll dem ¾ fulle. Sett dem på et stekebrett og stek 8-10 minutter på nederste rille.

  6. Trinn 6

    Marinerte skogsbær: Kok opp sukker, vann og splittet vaniljestang. Tilsett bærene og sett på lokk. Trekk gryten av platen og la de frosne bærene ligge og trekke til de er tint. Server sjokoladefondantene med marinerte bær og melisdryss. Pynt gjerne med mynteblader. Vaniljeis smaker godt til!

  7. Trinn 7

    Når fondantene har hevet seg rundt kantene men fortsatt har en grop i midten må du følge med, ta dem ut straks etterpå. NB! Steketiden kan variere fra ovn til ovn. Så test gjerne med én først. Når du setter skjeen inn i midten, skal myk, herlig sjokolade flyte ut!