Hopp til innhold

Sjokoladefondant med ananas

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
247 planlagt
Sjokoladefondant med ananas

Alle sjokoladeelskeres favoritt! Servert med ananas i appelsinsirup blir dette en ny vri på en populær klassiker.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Sjokoladefondant

135 gr
Mørk sjokolade
100 gr
Sukker
100 gr
Smør
75 gr
Hvetemel
3 stk
Egg

Ananas

1 stk
Appelsin
0.5 stk
Ananas
50 gr
Sukker
50 gr
Smør
1 ts
Hel sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Trinn 2

Varm opp stekeovnen til 190°C. Smelt sjokoladen. Rør inn smør og sukker og vend inn siktet hvetemel. Rør så inn ett og ett egg.

Trinn 3

Fyll i godt smurte former som rommer 1,5 dl og stek ved 190°C i ca. 8 minutter.

Trinn 4

Smelt resten av smøret og tilsett resten av sukkeret, samt sort pepper i pannen. Ha i terninger av ananas og stek dette i 1 minutt. Tilsett appelsinsaft og kok inn til sirup. Server ved siden av fondanten.

Sjokoladefondant er ikke bare en liten, vakker dessert som gir stor glede – det er også mulig å lage den på forhånd. Frys ned ferdig fylte former som du kan sette rett i ovnen mens du spiser hovedretten. Legg 5 minutter ekstra på steketiden.