Panna cotta med bringebærsaus
Antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg gelatinplatene i en stor skål med mye kaldt vann. Der skal de ligge i 10 minutter for å bli bløte. Ha kremfløte, melk, sukker og frø fra vaniljestangen i en kjele og varm opp til kokepunktet. Prøv å ikke la blandingen koke.
-
Trinn 2
Trekk kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Rør godt.
-
Trinn 3
Hell blandingen over i glassene du vil servere panna cottaen i La stivne i kjøleskapet, ca. 4-6 timer. Eller la dem stå natten over. Pynt med masse friske bær og mynte eller sitronmelisseblader. Eller med en bringebærsaus.
-
Trinn 4
Bringebærsaus: Blend bringebær og sukkeret med en stavmikser i en høyere beholder, bland inn et par dråper sitron. Sil ut stener før bruk. Sett til side.
Pynt
Bringebær, blåbær, rips og sitronmelisse er ypperlig som pynt.