Ostekake med bringebærgelé | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Ostekake med bringebærgelé

3.7 i snitt
Ostekake med bringebærgelé

Crunchy, kremet og med helt tipp topping! Her har du oppskriften på en klassisk ostekake – en lekende lekker og lettlaget søtsak som kan serveres ved både bittesmå og ganske store anledninger.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Bunn

80 gr
Meierismør
150 gr
Kornmokjeks
2 ss
Sukker

Ostefyll

5 stk
Gelatinplater
300 gr
Philadelphiaost
250 gr
Gresk yoghurt
1.5 dl
Sukker
1 stk
Sitron, skall og saft (spar halvparten av saften til geletopp)
1 ss
Vaniljesukker
2.5 dl
Kremfløte

Geletopp

300 gr
Frosne bringebær
4 ss
Sukker
2 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
3 stk
Gelatinplater

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Bunn: Ha kaldt smør i terninger og sukker sammen med kjeks i en food processor. Kjør til godt blandet og fine smuler. Bruk en springform, ca. 20-21 cm i diameter*, åpne formen på siden, legg bakepapir på bunnen og lukk igjen formen. Ha smulene i formen og trykk godt ned i slik at smulene blir fast jevnt fordelt utover det hele.

 2. Trinn 2

  Ostefyll: Legg gelatinplatene i en bolle med masse kaldt vann. Riv det kun det gule på sitronskallet. Bruk den fine siden av jernet og bland det lett med en håndmikser og lignende i en bolle sammen med sukker, vaniljesukker, ost og yoghurt. Klem vekk så mye vann du klarer fra gelatinen. Smelt gelatinen i et vannbad (liten bolle over varmt vann) og tilsett sitronsaft. Pisk fløten til krem med en mikser.

 3. Trinn 3

  Rør gelatinen inn i ost- og yoghurtblandingen med mikseren og vend så inn kremen forsiktig. Hell blandingen over smulebunnen og dra/ rist formen litt frem og tilbake i små napp slik at kremen fordeler seg litt selv. Eventuelt hjelp til med en slikkepott slik at overflaten blir jevn. Sett formen i kjøleskapet i minst 2-4 timer. Til kaken har satt seg.

 4. Trinn 4

  Topping: Legg gelatinplatene i en bolle med masse kaldt vann. Ha bærene i en kjele med vann, kok opp og la det putre i 15 minutter. Klem vekk så mye vann du klarer fra gelatinen og ha den i en bolle sammen med sitron og sukker. Sikt bærene gjennom en finmasket sil over gelatinen, rør så med skje og avkjøl til romtemperatur.

 5. Trinn 5

  Ta ut kaken og hell forsiktig bringebærsausen over kaken. Hell gjerne over baksiden på en skje som du holder helt ned mot kaken slik at ikke ostekaken løsner. Sett kjølig 2-4 timer.

Bruk gjerne former som er større i diameter – kaken blir da bare litt lavere. Alternativ til topping: Skiver av frukt, som kiwi, mango og jordbær. Man kan også lage gele på blåbær, solbær og jordbær. Eller bruke et syltetøy eller kirsebær fra glass. HUSK: Det tar 4-8 timer for at kaken setter seg.