Multesuppe med granité og sjokoladekrem
Multer kalles gjerne fjellets gull, og regnes som det ypperste av alle bær. Multesuppe med sjokoladekrem, multegranité og mynte er en ekte festdessert.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp multer, sukker og vann.
-
Trinn 2
1/3 av blandingen fryses i en brødform eller tilsvarende. Resten avkjøles i kjøleskap.
-
Trinn 3
Ha eggeplommer, sukker og fløte i en liten kjele. Varm opp til kokepunktet under konstant omrøring med en flat visp.
-
Trinn 4
Sett kjelen i isvann og avkjøl til ca. 37°C.
-
Trinn 5
Smelt sjokoladen i vannbad. Kok opp vann i en kasserolle. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Sett bollen over kasserollen. Ikke la det koke, men hold vannet varmt mens sjokoladen smelter. Pass på at du ikke får vann i sjokoladen.
-
Trinn 6
Bland eggekremen og den smeltede sjokoladen. Vend deretter raskt inn pisket krem og ha det i en glassbolle. Dekk med plast og sett i kjøleskap i min. 2 timer.
-
Trinn 7
Ved servering skrapes den frosne multegranitéen opp med en gaffel. Ha den avkjølte multesuppe i tallerkener og legg i en kule med sjokoladekrem. Topp med multe- granite, hele multer og pene mynteblader.
-
Trinn 8
Pisk sammen med en visp og sil blandingen gjennom en sikt.