Hopp til innhold

Marinerte jordbær med vaniljekesam

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
264 planlagt
Marinerte jordbær med vaniljekesam

Denne deilige jordbærsalaten lages med både friske og fryste bær. En perfekt dessert for jordbærelskere som venter på sesongens norske jordbær.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Marinerte jordbær

250 gr
Friske jordbær
250 gr
Fryste jordbær
50 gr
Melis
0.5 stk
Lime
25 gr
Havregryn
1 dl
Presset eplejuice
0.5 neve
Mynteblader

Vaniljekesam

1 stk
Kesam vanilje
2 ss
Sukker
1 stk
Lime, saft og revet skall

Slik gjør du

Trinn 1

Rens jordbærene og vask dem i kaldt vann. Del dem i fire. Ha fryste jordbær i en blender, tilsett melis, litt eplejuice, havregryn, ferskpresset limesaft og myntebladene. Kjør blenderen til sausen har en fyldig konsistens. Smak til og juster forholdet mellom sødme og syre med tanke på at sausen skal blandes med friske bær. Bland saus og bær og anrett jordbærsalaten i et glass.

Trinn 2

Pisk vaniljekesam stivt med sukkeret. Tilsett revet limeskall og -saft. Smak til og juster forholdet mellom sødme og syre. Bruk en spiseskje dyppet i varmt vann og anrett jorbærsalaten med en fin kule kesam på toppen. Pynt med høvlet sjokolade, knust kjeks og friske mynteblader.