Jordbær i vanilje- og appelsinsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Jordbær i vanilje- og appelsinsaus

4.5 i snitt
Jordbær i vanilje- og appelsinsaus

Når du ønsker å variere jordbærdessertene kan du prøve denne friske utgaven med smak av vanilje og appelsin.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Jordbær

500 gr
Jordbær

Appelsin- og vaniljesaus

75 gr
Sukker
2.5 dl
Appelsinjuice
0.5 stk
Vaniljestang
2 ts
Maizena
2 ss
Appelsinlikør (kan sløyfes)
2 ss
Hakkede pistasjkjerner

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens jordbærene, del dem i to eller fire og legg dem i en dessertskål. Kok opp juice med sukker og skum godt. Tilsett en halv delt og utskrapet vaniljestang og småkok i 5 minutter.

  2. Trinn 2

    Jevn sausen med maisstivelse rørt ut i litt kaldt vann. Avkjøl sausen og tilsett likøren.

  3. Trinn 3

    Hell sausen over jordbærene og la dem marineres i 30 minutter. Dryss på hakkede pistasjkjerner ved servering. Server gjerne med vaniljeis.