Granola med kirsebærkompott

Denne desserten er inspirert av den norske klassikeren tilslørte bondepiker. Granola er et sunt og godt alternativ til kavringstrø, kirsebærkompotten en fargerik avveksling til epler.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Hvis du ikke finner kirsebærkompott i butikken kan du bruke en annen kompott f.eks. sviske.
Trinn 2
Rør sammen havregryn, nøtter, krydder, solsikkekjerner, sirup, olje, og halvparten av kirsebærkompotten. Fordel massen på et stekebrett med bakepapir. Stek på 150°C i 45 minutter. Rør rundt noen ganger under stekingen. Ta ut brettet når granolaen er gylden og sprø. Følg med så den ikke blir brent. Avkjøl
Trinn 3
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kremfløten sammen med sukker. Visp fløten til lett krem og visp inn osten. Ha kremen i en sprutepose hvis du skal bruke høye glass til desserten, da er det lettere å få det pent ned i glassene.
Trinn 4
Legg granola, kompott og krem lag på lag i et glass eller en skål og pynt gjerne med bær eller nøtter.
Trinn 5
Granola og krem kan lages på forhånd, men det smaker best om du setter sammen desserten rett før servering. Da beholder granolaen den sprø konsistensen.