Granola med kirsebærkompott | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Granola med kirsebærkompott

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
140 planlagt
Granola med kirsebærkompott

Denne desserten er inspirert av den norske klassikeren tilslørte bondepiker. Granola er et sunt og godt alternativ til kavringstrø, kirsebærkompotten en fargerik avveksling til epler.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Granola

225 gr
Store havregryn
1 ts
Malt kanel
1 pose
Kirsebærkompott
90 gr
Sirup
90 gr
Mandelskiver
60 gr
Solsikkekjerner
1 ss
Solsikkeolje
0.5 ts
Malt ingefær
0.5 ts
Salt

Krem

1 ss
Sukker
100 gr
Philadelphia ost
2 dl
Kremfløte
0.5 stk
Vaniljestang

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Hvis du ikke finner kirsebærkompott i butikken kan du bruke en annen kompott f.eks. sviske.

Trinn 2

Rør sammen havregryn, nøtter, krydder, solsikkekjerner, sirup, olje, og halvparten av kirsebærkompotten. Fordel massen på et stekebrett med bakepapir. Stek på 150°C i 45 minutter. Rør rundt noen ganger under stekingen. Ta ut brettet når granolaen er gylden og sprø. Følg med så den ikke blir brent. Avkjøl

Trinn 3

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha dem i kremfløten sammen med sukker. Visp fløten til lett krem og visp inn osten. Ha kremen i en sprutepose hvis du skal bruke høye glass til desserten, da er det lettere å få det pent ned i glassene.

Trinn 4

Legg granola, kompott og krem lag på lag i et glass eller en skål og pynt gjerne med bær eller nøtter.

Trinn 5

Granola og krem kan lages på forhånd, men det smaker best om du setter sammen desserten rett før servering. Da beholder granolaen den sprø konsistensen.