Eplestang med vaniljekrem og karamell | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessert og bakst Dessert med frukt og bær Eplestang med vaniljekrem og karamell

Eplestang med vaniljekrem og karamell

Ingen vurderinger
Eplestang med vaniljekrem og karamell
Disse eplestengene med hjemmelaget vaniljekrem, nøtter og karamell er til å dø for. De er ikke vanskelige å lage, og smaker fantastisk.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Vaniljekrem

2 stk
Eggeplommer
1 ss
Maizena
1 stk
Frø fra vaniljestang
2 dl
Melk
2 ss
Sukker

Eplefyll

3 stk
Epler
4 ss
Smeltet smør
3 ss
Brunt sukker
1 klype
Salt

Eplestang

4 stk
Butterdeigsplater
1 neve
Hakkede mandler
1 stk
Egg til pensling

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vaniljekrem: I en skål pisker du sammen eggeplommer, maizenna, sukker og vaniljesukker. I en medium stor kjele varmer du opp melken til rett under kokepunktet. Hell så litt av den varme melken over eggeblandingen mens du pisker. Hell så resten av melken i og pisk så alt er blandet. Ha alt dette over i kjelen igjen og la koke opp mens du pisker. La småkoke i 5-6 minutter til vaniljekremen har blitt tykk. Husk å pisk hele tiden! Ha vaniljekremen over i en skål og sett til avkjøling.

  2. Trinn 2

    Eplefyll: Skrell eplene og fjern kjernen. Kutt i fire, så i tynne skiver. Ha smør, brunt sukker, eplene og salt i en stekepanne og stek til eplene er møre, men ikke blir til mos. Sett til side.

  3. Trinn 3

    Eplestang: Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft. Tin butterdeigsplatene på kjøkkenbenken, det tar ikke så lang tid. Skjær et spor med en skarp kniv ca. 1 cm inn fra kanten. Fordel vaniljekrem i midten av hver butterdeigsplate og arranger epleskivene etterhverandre over vaniljekemen. Hakk mandler og strø over. Helt til slutt så pensler du sidene av butterdeigen med egg. Stek på 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Hell godt med hjemmelaget karamell over til slutt.