Eple- og pærekompott | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Eple- og pærekompott

3.2 i snitt
Eple- og pærekompott
Epler og pærer med hjemmelaget vaniljekrem er en klassiker. Alt kan lages på forhånd slik at det bare er å legge i dessertskåler og servere når gjestene er på plass.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 stk
Epler
2 stk
Pærer
1.5 dl
Sukker
2 stk
Vaniljestang
2.5 dl
Helmelk
2 ss
Maizenna
1 dl
Kremfløte
2 stk
Egg

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

 2. Trinn 2

  Skrell epler og pærer og del i båter. La frukten trekke i kjele med sukker og splittet vaniljestang til frukten er mør, sett til side og avkjøl. Bruk 2/3 av sukkeret.

 3. Trinn 3

  Mise en place vaniljekrem: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Forbered råvarene og finn frem det du trenger av kjøkkenutstyr.

 4. Trinn 4

  Bland sammen 1/2 dl melk og maizena i en bolle og visp inn eggeplommene.

 5. Trinn 5

  Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både stangen og frøene i en kjele med resten av melken, fløte og sukker. Varm forsiktig opp til ca. 80 °C. Ta ut vaniljestengene.

 6. Trinn 6

  Spe med den varme væsken i eggeblandingen, litt og litt.

 7. Trinn 7

  Når alt er godt blandet, ha tilbake i kjelen og varm opp til det begynner å tykne. Avkjøl. Server kompotten med vaniljekrem og gjerne friske bær. Alt kan lages på forhånd og legges opp rett før servering.

Ikke kast vaniljestangen når du har brukt den, den kan nemlig resirkuleres! Skyll og tørk vaniljestangen og ha den i et glass med sukker; når du har 3-4 stykker kan du koke dem opp med sukkeret og litt vann og da får du vaniljeekstrakt. Eller du kan kjøre sukker og vaniljestengene i en food processor, og lage ditt eget vaniljesukker. Oppbevar vaniljestenger godt innpakket i kjøleskapet, da holder de lenger.