Hopp til innhold

Crema catalana med bringebær

Ingen vurderinger
Tidsbruk 80 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
9 ingredienser
135 planlagt
Crema catalana med bringebær

Denne spanske dessertklassikeren kommer opprinnelig fra Catalonia. Den har en myk og sjenerøs konsistens – og en herlig smak av kanel, appelsin og karamell.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Crema catalana

3 dl
Fløte
1 stk
Kanelstang
4 stk
Appelsiner
2 dl
Helmelk
200 gr
Sukker
5 stk
Eggeplommer

Topp med

200 gr
Bringebær
1 kvist
Mynte

Karamellisering

100 gr
Brunt sukker (evt vanlig sukker)

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 85°C.

Trinn 2

Kok opp fløte, kanelstang, revet skall av vasket appelsin, melk og sukker. Ta det av varmen og la det stå og trekke i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Sil røren over eggeplommene mens du rører godt.

Trinn 4

Fordel røren i porsjonsformer og stek i 40 – 50 minutter til den har satt seg. Strø et tynt lag sukker på toppen av hver form og karamelliser med skibrenner eller varmepistol. Server Crema Catalana med bringebær og pynt med mynte.