Bringebærsufflé
Alle lar seg imponere av en sufflé! Den luftige konsistensen gir en perfekt avslutning på et langt måltid. Her har jeg en duo av bringebær og pære, men du kan gjerne variere med andre bær og frukter.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mice en place.
-
Trinn 2
Ha bringebær, vann og sukker i en kjele. Kok opp og jevn ut med maizena rørt ut i 2 ss vann.
-
Trinn 3
Siles gjennom en sikt. Press godt gjennom. Avkjøl.
-
Trinn 4
Pisk eggehvitene stive for hånd. Ha i sukkeret og pisk videre i 2 min for hånd. Bland 1/3 av eggehvitene med bringebærene. Tilsett resterende eggehviter og vend inn med en slikkepott. Raskt, men ikke hardt.
-
Trinn 5
Smør 4 kaffekopper med kaldt smør og hell i sukker. Snu koppen på hodet slik at resterende sukker faller ut. Fordel massen i koppene og sett nederst i stekeovnen ved 180°C i ca. 11. minutter.
-
Trinn 6
Kok opp vann, sukker, ingefær, sitronskall og saft. Skrell pærene jevnt og legg dem i laken. Kok de i 10 minutter på lav temperatur. Trekk til side og la de avkjøle seg i laken. Del pærene i båter og ha i små skåler. Ha på litt lake og server ved siden av suffleen. Pynt gjerne med friske bær.