Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Danske frikadeller

Tidsbruk 40 Minutter
9 Ingredienser
158 Planlagt
Danske frikadeller
Klikk og dra
til kalenderen
Alle gode ting er tre – og gode, danske frikadeller skal stekes på tre sider. Det sies at det er deilig å være norsk i Danmark, men med disse kjøttbollene på middagsbordet er kanskje hjemme fortsatt best – i hvert fall veldig godt.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Kvernet deig av svin 9%, 400 g Nordfjord
1 stk
Løk
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2,5 dl
Matfløte Tine
1 stk
Rødkål REMA 1000
500 g
Poteter
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
4 dl
Hønsebuljong

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland svinefarse, finhakket løk, salt og pepper. Tilsett egg, 1/3 av melet og matfløte (1/2 dl per egg) og bland til en smidig farse.

Trinn 2

Trinn 2

Stek frikadellene på tre sider med 1/3 av smøret på middels varme, slik at de får form som et egg.

Trinn 3

Trinn 3

Saus: Smelt resten av smøret og rør inn resten av hvetemelet. Spe med buljong og fløte (1,5 dl for hver fjerde dl med buljong), la det koke et par minutter. Pass på at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen. Varm rødkål som anvist på pakken. Server frikadellene med saus, rødkål og kokte poteter.

Serveringsforslag

Server gjerne med hakket persille.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender