Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Danske frikadeller

Oppskrift på Danske frikadeller

Alle gode ting er tre – og gode, danske frikadeller skal stekes på tre sider. Det sies at det er deilig å være norsk i Danmark, men med disse kjøttbollene på middagsbordet er kanskje hjemme fortsatt best – i hvert fall veldig godt.

Tidsbruk 40 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 149 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

2 stk Kvernet deig av svin 9%, 400 g Nordfjord
1 stk Løk
2 stk Egg frittgående M/L, Solvinge
2,5 dl Matfløte Tine
1 stk Rødkål REMA 1000
500 g Poteter

Fra kjøkkenskapet ditt

3 ss Smør
3 ss Hvetemel
4 dl Hønsebuljong

Del vår Danske frikadeller oppskrift


Slik lager du Danske frikadeller

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland svinefarse, finhakket løk, salt og pepper. Tilsett egg, 1/3 av melet og matfløte (1/2 dl per egg) og bland til en smidig farse.

Trinn 2

Trinn 2

Stek frikadellene på tre sider med 1/3 av smøret på middels varme, slik at de får form som et egg.

Trinn 3

Trinn 3

Saus: Smelt resten av smøret og rør inn resten av hvetemelet. Spe med buljong og fløte (1,5 dl for hver fjerde dl med buljong), la det koke et par minutter. Pass på at det ikke svir seg i bunnen av kasserollen. Varm rødkål som anvist på pakken. Server frikadellene med saus, rødkål og kokte poteter.

Serveringsforslag

Server gjerne med hakket persille.


Dra ned i kalender