Dansk fleskestek med rødkål

Tidsbruk 120 minutter
2 ingredienser
23 planlagt
Dansk fleskestek med rødkål
Legg oppskrift
i handlelapp
En dansk klassiker! Hvis du besøker en ekte dansk smørrebrødsrestaurant, er sjansen stor for at du får servert akkurat dette.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stek

1 stk
Dansk fleskestek

Ferdig tilbehør

1 pakke
Rødkål

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 200 °C, varmluft.

Trinn 2

Legg fleskesteken i en langpanne med 1 ½ cm vann med svorsiden ned. Dekk med aluminiumsfolie og damp steken i 30 minutter i stekeovnen.

Trinn 3

Legg så steken på rist over langpannen med svorsiden opp. Skru ned varmen til 180 °C og fortsett stekingen i 1 time. Sett på grillelementet, 250 °C, og stek i ca. 5 minutter så svoren blir sprø og svulmer opp.

Trinn 4

La steken hvile i 20 minutter før den skjæres opp. Varm rødkål etter anvisning på pakken. Steken serveres varm sammen med rødkål.

Lag rødkål fra bunnen!
Lag rødkål fra bunnen!