Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Dampet skrei med rekesaus, eple- og selleripuré og smørkokt brokkoli og blomkål

30 ingredienser
84 planlagt
Dampet skrei med rekesaus, eple- og selleripuré og smørkokt brokkoli og blomkål
Klikk og dra
til kalenderen
Skreien har en nærmest skalldyraktig smak – og det er nok derfor denne rekesausen matcher den så godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rekesaus

375 g
Reker, gjerne frosne
0,8 stk
Løk
0,8 stk
Liten gulrot
3 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Tomatpuré
0,4 boks
Hakkede tomater
0,8 ts
Timian
1,1 dl
Fløte
0,8 ss
Sitronsaft
1,5 ts
Maizena
0,4 dl
Olivenolje
0,4 l
Vann
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Smørkokt brokkoli og blomkål

112,5 g
Brokkoli
112,5 g
Blomkål
0,8 klype
Salt
0,8 ss
Smør

Eple- og sellerirotpuré

0,8 stk
Eple
187,5 g
Sellerirot
0,4 dl
Fløte
15 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Dampet skrei

562,5 g
Skinnfri skreifilet
0,8 stk
Sjalottløk
1,5 dl
Eplejuice
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Rekesaus: Tin rekene og rens dem. Ta vare på skallet. Rens grønnsakene, kutt i tynne skiver og fres dem i olivenolje i 2 minutter. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og timian. Bland godt og tilsett rekeskall og vann. Kok opp og skum av urenheter som flyter opp. La småkoke i 20 minutter og sil kraften. Kok den ned til ca. 2 dl og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft og jevn sausen med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Ha de rensede rekene i sausen rett før servering (rekene må ikke koke).

Trinn 2

Eple- og sellerirotpuré: Skrell eple og sellerirot og kutt i biter. Kok det mørt, ca. 20 minutter. Sil av vannet og kjør til puré med stavmikser eller i en blender. Tilsett smør og fløte, vend godt inn og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Smørkokt brokkoli og blomkål: Rens brokkoli og blomkål og del i buketter. Skrell brokkolistilken for det ytterste seige skallet og del den i biter. Ha 1 cm vann i en kasserolle og ha i grønnsakene. Tilsett salt og en klatt smør. Kok opp og damp grønnsakene under lokk i ca. 4 minutter.

Trinn 4

Dampet skrei: Krydre skreistykkene med salt og nykvernet pepper. Ha mykt smør jevnt utover i en gryte eller stekepanne. Dryss på finhakket sjalottløk. Fordel fiskestykkene i pannen og hell på eplejuice. Ha på lokk, kok opp og damp skreien i 4 minutter. Anrett varm fisk på tallerkner med grønnsakene og rekesausen.

Spar tid!

Skalldyrsaus

Skalldyrsaus

REMA 1000

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender