Dampet skrei med rekesaus, eple- og selleripuré og smørkokt brokkoli og blomkål

30 ingredienser
438 planlagt
Dampet skrei med rekesaus, eple- og selleripuré og smørkokt brokkoli og blomkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Skreien har en nærmest skalldyraktig smak – og det er nok derfor denne rekesausen matcher den så godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Rekesaus

375 g
Reker, gjerne frosne
0,8 stk
Løk
0,8 stk
Liten gulrot
3 fedd
Hvitløk
0,8 ss
Tomatpuré
0,4 boks
Hakkede tomater
0,8 ts
Timian
1,1 dl
Fløte
0,8 ss
Sitronsaft
1,5 ts
Maizena
0,4 dl
Olivenolje
0,4 l
Vann
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Smørkokt brokkoli og blomkål

112,5 g
Brokkoli
112,5 g
Blomkål
0,8 klype
Salt
0,8 ss
Smør

Eple- og sellerirotpuré

0,8 stk
Eple
187,5 g
Sellerirot
0,4 dl
Fløte
15 g
Smør
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper

Dampet skrei

562,5 g
Skinnfri skreifilet
0,8 stk
Sjalottløk
1,5 dl
Eplejuice
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Nykvernet pepper
1,5 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Rekesaus: Tin rekene og rens dem. Ta vare på skallet. Rens grønnsakene, kutt i tynne skiver og fres dem i olivenolje i 2 minutter. Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og timian. Bland godt og tilsett rekeskall og vann. Kok opp og skum av urenheter som flyter opp. La småkoke i 20 minutter og sil kraften. Kok den ned til ca. 2 dl og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft og jevn sausen med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Ha de rensede rekene i sausen rett før servering (rekene må ikke koke).

Trinn 2

Eple- og sellerirotpuré: Skrell eple og sellerirot og kutt i biter. Kok det mørt, ca. 20 minutter. Sil av vannet og kjør til puré med stavmikser eller i en blender. Tilsett smør og fløte, vend godt inn og smak til med salt og nykvernet pepper.

Trinn 3

Smørkokt brokkoli og blomkål: Rens brokkoli og blomkål og del i buketter. Skrell brokkolistilken for det ytterste seige skallet og del den i biter. Ha 1 cm vann i en kasserolle og ha i grønnsakene. Tilsett salt og en klatt smør. Kok opp og damp grønnsakene under lokk i ca. 4 minutter.

Trinn 4

Dampet skrei: Krydre skreistykkene med salt og nykvernet pepper. Ha mykt smør jevnt utover i en gryte eller stekepanne. Dryss på finhakket sjalottløk. Fordel fiskestykkene i pannen og hell på eplejuice. Ha på lokk, kok opp og damp skreien i 4 minutter. Anrett varm fisk på tallerkner med grønnsakene og rekesausen.

Spar tid!

Skalldyrsaus

Skalldyrsaus

REMA 1000