Dal med stekt blomkål

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
1459 planlagt
Dal med stekt blomkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Dal (kan også skrives daal eller dahl) er en klassisk, indisk linsegryte. Her er en versjon med stekt blomkål – som får en rikere smak enn kokt blomkål.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Blomkål

1 stk
Blomkål
20 g
Finhakket ingefær
1 ts
Karri
2 ss
Olje
1 klype
Salt

Dal

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
300 g
Nypoteter
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ts
Spisskummen
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Linser

2 boks
Røde linser

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Del blomkålen i store buketter og skjær hver bukett i to. Hakk løk, hvitløk, chili og ingefær, og kutt potetene i små terninger.

Trinn 3

Varm olje i en panne. Stek blomkålen sammen med halvparten av ingefæren på høy varme til den får en fin og gyllen stekeskorpe på snittflaten (4-8 min.). Krydre med salt og karri, snu og stek videre i 2-3 minutter.

Trinn 4

Imens, stek hakket løk, hvitløk, chili, resten av ingefæren og potetterningene i en gryte til løken er myk. Ha i hermetiske tomater, vann, buljongterning og spisskummen. Smak til med salt og pepper og kok i ca. 12 minutter.

Trinn 5

Tilsett linser og de stekte blomkålbukettene og kok videre i 2-3 minutter. Smak evt. til med mer krydder.

Det lille ekstra

Server med raita! Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.

Prøv også
Prøv også