Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Dal med stekt blomkål

Oppskrift på Dal med stekt blomkål

Dal (kan også skrives daal eller dahl) er en klassisk, indisk linsegryte. Her er en versjon med stekt blomkål – som får en rikere smak enn kokt blomkål.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 17 ingredienser
Handlet 661 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Blomkål

1 stk Blomkål
2 ss Olje
1 ts Karri
1 klype Salt
20 g Finhakket ingefær

Dal

300 g Nypoteter
2 fedd Hvitløk
1 stk Rød chili
1 stk Løk
1 ts Spisskummen
1 boks Hakkede tomater
4 dl Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 terning Grønnsaksbuljong
1 klype Salt
1 klype Nykvernet pepper

Linser

2 boks Røde linser

Ris

3 dl Jasminris

Del vår Dal med stekt blomkål oppskrift



Slik lager du Dal med stekt blomkål

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Del blomkålen i store buketter og skjær hver bukett i to. Hakk løk, hvitløk, chili og ingefær, og kutt potetene i små terninger.

Trinn 3

Varm olje i en panne. Stek blomkålen sammen med halvparten av ingefæren på høy varme til den får en fin og gyllen stekeskorpe på snittflaten (4-8 min.). Krydre med salt og karri, snu og stek videre i 2-3 minutter.

Trinn 4

Imens, stek hakket løk, hvitløk, chili, resten av ingefæren og potetterningene i en gryte til løken er myk. Ha i hermetiske tomater, vann, buljongterning og spisskummen. Smak til med salt og pepper og kok i ca. 12 minutter.

Trinn 5

Tilsett linser og de stekte blomkålbukettene og kok videre i 2-3 minutter. Smak evt. til med mer krydder.

Det lille ekstra

Server med raita! Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (122g) herav Sukkerarter (14,3g)
Fiber (25,6g)
Protein (28,2g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (122g) herav Sukkerarter (14,3g) Fiber (25,6g) Protein (28,2g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.



Relaterte oppskrifter



Dra ned i kalender