Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Dal med stekt blomkål

Tidsbruk 30 minutter
17 ingredienser
827 planlagt
Dal med stekt blomkål
Legg oppskrift
i handlelapp
Dal (kan også skrives daal eller dahl) er en klassisk, indisk linsegryte. Her er en versjon med stekt blomkål – som får en rikere smak enn kokt blomkål.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Jasminris

Blomkål

1 stk
Blomkål
20 g
Finhakket ingefær
1 ts
Karri
2 ss
Olje
1 klype
Salt

Dal

1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
300 g
Nypoteter
1 boks
Hakkede tomater
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 ts
Spisskummen
4 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Linser

2 boks
Røde linser

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Del blomkålen i store buketter og skjær hver bukett i to. Hakk løk, hvitløk, chili og ingefær, og kutt potetene i små terninger.

Trinn 3

Varm olje i en panne. Stek blomkålen sammen med halvparten av ingefæren på høy varme til den får en fin og gyllen stekeskorpe på snittflaten (4-8 min.). Krydre med salt og karri, snu og stek videre i 2-3 minutter.

Trinn 4

Imens, stek hakket løk, hvitløk, chili, resten av ingefæren og potetterningene i en gryte til løken er myk. Ha i hermetiske tomater, vann, buljongterning og spisskummen. Smak til med salt og pepper og kok i ca. 12 minutter.

Trinn 5

Tilsett linser og de stekte blomkålbukettene og kok videre i 2-3 minutter. Smak evt. til med mer krydder.

Det lille ekstra

Server med raita! Dette er ikke inkludert på handlelappen – legg til om du ønsker det lille ekstra.

Prøv også
Prøv også