Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Currywok

Tidsbruk 35 minutter
10 ingredienser
4848 planlagt
Currywok
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
Curryen ble introdusert til Vietnam via Kambodsja, og selv om curry og kokosmelk står på menyen over hele landet, er det spesielt populært i sentrale og sørlige strøk. Her lager du den med paksoi, som minner om kinakål men har en fyldig og mer pepperaktig smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Strimlet svinebiff 300g, Nordfjord
1 pakke
Sitrongress
1 boks
Kokosmelk, 400 ml, REMA 1000
150 g
Champignon
1 pose
Paksoi med chili
4 dl
Middagsris, REMA 1000
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Karripulver, 65g, Black Boy
1 ts
Fiskesaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakningen.

Trinn 2

Trinn 2

Finhakk hvitløk og kutt soppen i skiver. Finhakk chilien fra posen. Fjern de harde bladene på sitrongresset. Skjær den myke delen i tynne ringer. Varm en wok eller en panne. Ha i solsikkeolje, når det ryker av oljen er det varmt nok. Ha i sitrongress, karri og hvitløk og la det frese godt.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett kjøttet og wok det gyllent.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett chili, sopp og wokblandingen. La det frese raskt mens du rører hurtig rundt. Tilsett kokosmelk og fiskesaus. Kok opp og smak til. Server curryen med kokt ris.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne kokte poteter i terninger sammen med kokosmelken. Strø godt på med frisk koriander rett før servering.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender