Currystekt salmalaks

Tidsbruk 20 minutter
14 ingredienser
202 planlagt
Currystekt salmalaks
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er tilbehøret like viktig som hovedråvaren. For den sterke og syrligsøte salaten med inspirasjon fra Sørøst-Asia smaker helt fantastisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

750 g
Salma loin
1 ts
Karripulver
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Sort pepper
2 ss
Rapsolje

Salat

2 stk
Tomater
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Agurk
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Topp med

1 potte
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre laksefileten med karri, salt og pepper. Ha rapsolje i kald panne, varm opp og legg i laksen. Stek på den ene siden til den har fått en fin, gyllen skorpe. Snu laksen og stek den raskt på den andre siden. Fisken skal ha en rå kjerne.

Trinn 2

Skjær tomater, rødløk og skrellet agurk i tynne skiver. Skrell og kutt mangoen i skiver og deretter i tynne strimler. Del chilien i to på langs og skrap ut hinner og frø med en teskje. Finhakk.

Trinn 3

Bland sammen chili, limesaft, olivenolje og salt. Vend det inn med grønnsakene og server med rikelige mengder hakket koriander.

Serveringsforslag

Dryss ristede sesamfrø over salaten ved servering.