Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Currystekt salmalaks

Tidsbruk 20 minutter
14 ingredienser
178 planlagt
Currystekt salmalaks
Legg oppskrift
i handlelapp
Her er tilbehøret like viktig som hovedråvaren. For den sterke og syrligsøte salaten med inspirasjon fra Sørøst-Asia smaker helt fantastisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

750 g
Salma loin
1 ts
Karripulver
0,5 ts
Salt
0,3 ts
Sort pepper
2 ss
Rapsolje

Salat

2 stk
Tomater
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Agurk
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Topp med

1 potte
Koriander

Slik gjør du

Trinn 1

Krydre laksefileten med karri, salt og pepper. Ha rapsolje i kald panne, varm opp og legg i laksen. Stek på den ene siden til den har fått en fin, gyllen skorpe. Snu laksen og stek den raskt på den andre siden. Fisken skal ha en rå kjerne.

Trinn 2

Skjær tomater, rødløk og skrellet agurk i tynne skiver. Skrell og kutt mangoen i skiver og deretter i tynne strimler. Del chilien i to på langs og skrap ut hinner og frø med en teskje. Finhakk.

Trinn 3

Bland sammen chili, limesaft, olivenolje og salt. Vend det inn med grønnsakene og server med rikelige mengder hakket koriander.

Serveringsforslag

Dryss ristede sesamfrø over salaten ved servering.