Crostini med marinerte cherrytomater

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
217 planlagt
Crostini med marinerte cherrytomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Kombinasjonen tomat, basilikum og olivenolje er en bærebjelke i det italienske kjøkkenet. Her kommer den i crostini-form.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Crostini

0,8 stk
Baguette
1,5 dl
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Chili

Marinerte cherrytomater

300 g
Cherrytomater
0,2 bunt
Vårløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 potte
Basilikum
0,4 dl
Olivenolje
1,5 ts
Sukker
0,2 ts
Chilipulver
0,8 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær baguette i 5 mm tykke skiver. Kjør olje sammen med hvitløk og chili i en mikser. Pensle stekeplaten med olje og legg på baguetteskivene. Pensle toppen av skivene med oljen og stek dem ved 180°C i ca. 7 minutter, til de blir svakt brune og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir så noe av fettet kan renne av.

Trinn 2

Del tomatene i fi re. Ha dem i en bolle og tilsett fi nsnittet vårløk, hakket hvitløk, strimlet basilikum og olivenolje. Smak til med sukker, salt og chilipulver. La tomatene marineres i 1 time. Sil av laken før servering og anrett på stekte crostini.