Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Crostini med marinerte cherrytomater

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
213 planlagt
Crostini med marinerte cherrytomater
Legg oppskrift
i handlelapp
Kombinasjonen tomat, basilikum og olivenolje er en bærebjelke i det italienske kjøkkenet. Her kommer den i crostini-form.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Crostini

0,8 stk
Baguette
1,5 dl
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Chili

Marinerte cherrytomater

300 g
Cherrytomater
0,2 bunt
Vårløk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 potte
Basilikum
0,4 dl
Olivenolje
1,5 ts
Sukker
0,2 ts
Chilipulver
0,8 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær baguette i 5 mm tykke skiver. Kjør olje sammen med hvitløk og chili i en mikser. Pensle stekeplaten med olje og legg på baguetteskivene. Pensle toppen av skivene med oljen og stek dem ved 180°C i ca. 7 minutter, til de blir svakt brune og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir så noe av fettet kan renne av.

Trinn 2

Del tomatene i fi re. Ha dem i en bolle og tilsett fi nsnittet vårløk, hakket hvitløk, strimlet basilikum og olivenolje. Smak til med sukker, salt og chilipulver. La tomatene marineres i 1 time. Sil av laken før servering og anrett på stekte crostini.