Crostini med kremost og spekeskinke

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
50 planlagt
Crostini med kremost og spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Urteost med sprø skinke på en sprøstekt skive blir en italiensk vri på ostesmørbrødet. Enkelt og sommerlig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Crostini

0,8 stk
Baguette
1,5 dl
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Chili

Kremost

150 g
Philadelphia, eller kremost naturell
0,2 potte
Persille
0,4 potte
Gressløk
0,2 potte
Estragon
0,4 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Sitron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Spekeskinke

75 g
Proscuitto Crudo
1,5 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær baguette i 5 mm tykke skiver. Kjør olje sammen med hvitløk og chili i en mikser. Pensle stekeplaten med olje og legg på baguetteskivene. Pensle toppen av skivene med oljen og stek dem ved 180°C i ca. 7 minutter, til de blir svakt brune og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir så noe av fettet kan renne av.

Trinn 2

Bland osten med finhakkede urter og hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Skjær spekeskinken i små terninger og stek dem i solsikkeolje på middels varme til de er sprøstekte. Sil av oljen og avkjøl skinken på kjøkkenpapir for å trekke bort fettet. Smør urtekremen på crostini og dryss sprøstekt skinke på toppen.