Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Crostini med kremost og spekeskinke

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
42 planlagt
Crostini med kremost og spekeskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Urteost med sprø skinke på en sprøstekt skive blir en italiensk vri på ostesmørbrødet. Enkelt og sommerlig!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Crostini

0,8 stk
Baguette
1,5 dl
Olivenolje
3 fedd
Hvitløk
1,5 ss
Chili

Kremost

150 g
Philadelphia, eller kremost naturell
0,2 potte
Persille
0,4 potte
Gressløk
0,2 potte
Estragon
0,4 fedd
Hvitløk
0,4 stk
Sitron
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Spekeskinke

75 g
Proscuitto Crudo
1,5 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær baguette i 5 mm tykke skiver. Kjør olje sammen med hvitløk og chili i en mikser. Pensle stekeplaten med olje og legg på baguetteskivene. Pensle toppen av skivene med oljen og stek dem ved 180°C i ca. 7 minutter, til de blir svakt brune og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir så noe av fettet kan renne av.

Trinn 2

Bland osten med finhakkede urter og hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Trinn 3

Skjær spekeskinken i små terninger og stek dem i solsikkeolje på middels varme til de er sprøstekte. Sil av oljen og avkjøl skinken på kjøkkenpapir for å trekke bort fettet. Smør urtekremen på crostini og dryss sprøstekt skinke på toppen.