Crispy potetchips med fennikel og kajenne

Tidsbruk 25 minutter
5 ingredienser
17 planlagt
Crispy potetchips med fennikel og kajenne
Legg oppskrift
i handlelapp
Alle liker potetchips – og det er ekstra stas å kunne servere chips når du har laget dem selv. Det er ikke vanskelig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

3 stk
Store poteter
0,4 ts
Knust fennikelfrø
0,4 ts
Kajennepepper
0,8 l
Solsikkeolje
0,8 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Vask potetene godt. Skrubb dem gjerne litt slik at skallet blir tynnere. Kutt dem i tynne skiver på en mandolin (evt. kniven på et rivjern). Skyll i rennende kaldt vann for å fjerne noe av stivelsen til vannet er klart.

Trinn 2

Varm opp oljen i en stor kjele til 160-180 °C, friter potetskivene til de er gylne og sprø. Ikke for mange av gangen. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Ha på salt og krydder med en gang slik at de fester seg på chipsen.

Serveringsforslag

Passer som snacks, som garnityr på biff eller fisk, eller som ett sprøtt element i en salat.