Crema catalana med bringebær

Tidsbruk 80 minutter
9 ingredienser
191 planlagt
Crema catalana med bringebær
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne spanske dessertklassikeren kommer opprinnelig fra Catalonia. Den har en myk og sjenerøs konsistens – og en herlig smak av kanel, appelsin og karamell.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Crema catalana

2,3 dl
Fløte
0,8 stk
Kanelstang
3 stk
Appelsiner
1,5 dl
Helmelk
150 g
Sukker
3,8 stk
Eggeplommer

Karamellisering

75 g
Brunt sukker (evt vanlig sukker)

Topp med

150 g
Bringebær
0,8 kvist
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place. Sett ovnen på 85°C.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp fløte, kanelstang, revet skall av vasket appelsin, melk og sukker. Ta det av varmen og la det stå og trekke i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Sil røren over eggeplommene mens du rører godt.

Trinn 4

Trinn 4

Fordel røren i porsjonsformer og stek i 40 – 50 minutter til den har satt seg. Strø et tynt lag sukker på toppen av hver form og karamelliser med skibrenner eller varmepistol. Server Crema Catalana med bringebær og pynt med mynte.