Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Craigs Famous Chili con Carne med Frijoles a la Charra

Tidsbruk 90 minutter
22 ingredienser
479 planlagt
Craigs Famous Chili con Carne med Frijoles a la Charra
Legg oppskrift
i handlelapp
Craig drev i mange år Norges første TexMex-restaurant. Her er hans legendariske oppskrift på Chili con carne som er nydelig i seg selv, men også kan brukes i quesadillas, burritos og andre TexMex-retter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Chili con Carne

2 stk
Mellomstore løk
1 ss
Hermetisk jalapeño i skiver
800 g
Kjøttdeig
1 ts
Malt spisskummen
1 ss
Chilipulver
1 ss
Malt paprika
1 boks
Hakkede tomater
1 ss
Hot Chilisauce Chipotle
2 ss
Olje
2 ts
Nykvernet pepper
2 klype
Salt

Frijoles a la Charra

250 g
Tørkede pintobønner
75 g
Bacon
0,5 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
0,5 ss
Chilipulver
0,5 ts
Malt spisskummen
0,5 ts
Malt paprika
1 ss
Olje
0,5 ts
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grovhakk løk og finhakk jalapeño. Varm olje i en stor stekepanne og stek løken til den er myk og blank. Tilsett jalapeño og stek i ett minutt til.

Trinn 2

Ha løken over i en gryte. Ha litt mer olje i pannen og stek kjøttdeigen i flere omganger. Krydre hver omgang med litt av det tørre krydderet. Ha kjøttet over i gryten med løk etter hvert som du steker. Smak til med resten av det tørre krydderet og rør godt på sterk varme i noen minutter.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og nok vann til å dekke over kjøttet. Tilsett Hot Chilisauce Chipotle og rør godt sammen. Kok opp, reduser varmen og la småkoke i ca. 1 time uten lokk. Rør godt av og til. Smak til med salt og evt. mer Hot Chilisauce Chipotle under kokingen.

Trinn 4

Frijoles a la Charra: Kok pintobønnene etter anvisning på pakken. Behold kokevannet. Kutt bacon i biter. Varm oljen i en stekepanne og stek til det har fått fin farge. Tilsett hakket løk, hvitløk og chili og stek videre i ca. 2 minutter.

Trinn 5

Tilsett det tørre krydderet og stek videre i ca. 1/2 minutt. Sil av fettet og hell bacon- og løkblandingen i bønnegryten. Ha i nok av kokevannet fra bønnene til at du får en fin konsistens. Den skal ikke være for tynn. Kok forsiktig opp, smak til med salt og småkok i noen minutter til.

Trinn 6

Server Chili con Carne med Frijoles a la Charra.

Siderett