Couscous-salat med rosiner og purre

Tidsbruk 20 minutter
16 ingredienser
98 planlagt
Couscous-salat med rosiner og purre
Legg oppskrift
i handlelapp
En enkel, sunn og velsmakende vegetarrett med inspirasjon fra Nord-Afrika.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 fedd
Hvitløk
1 ss
Chili, hakket 1 ss
500 g
Couscous
200 g
Tomater
1 stk
Paprika
1 stk
Purre
2 ss
Persille, tørket
1 dl
Oliven, stenfrie
1 stk
Sitronsaft, 2 ss
1 dl
Rosiner
200 g
Apetina mild
5 dl
Vann
1 ts
Salt
0,5 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp vann med hakket hvitløk, hakket chili og salt. Tilsett couscous. Kok opp og sett på lokk.

Trinn 2

La couscous’en trekke vekk fra platen i 5 minutter til alt vannet er absorbert. I mens deler du tomater og hakker paprika, purre, og oliven.

Trinn 3

Bland grønnsakene og persille i couscous’en og tilsett rosiner og terninger med Apetina mild.

Trinn 4

Smak salaten til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

Tips!

Couscous er finskåret hvete som er lett å koke. Brukes mye i det nordafrikanske kjøkkenet. I Tyrkia er det en større variant som heter bulgur. Retten blir like god med bulgur.