Cotoletta alla Milanese

Tidsbruk 35 minutter
12 ingredienser
148 planlagt
Cotoletta alla Milanese
Legg oppskrift
i handlelapp
Dette er en populær hverdagsmiddag i Italia. Den italienske koteletten er ikke like "naturell" som vår – den bankes flat og vendes i griljermel før den havner i panna.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 g
Poteter
1 stk
Sitron
3 stk
Tomat
1 stk
Fennikel
0,5 stk
Løk
2 pakke
Svinekoteletter ca 400 g Nordfjord
2 stk
Egg Solvinge
1 neve
Basilikum
4 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
2 dl
Griljermel
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok potetene. Bland olje, finhakket hvitløk, salt, pepper og sitronjuice i en stor bolle. Skjær tomater, fennikel og løk i tynne skiver og bland det godt med dressingen. La det hvile mens du lager kotelettene.

Trinn 2

Trinn 2

Bank kotelettene mellom plastfolie til de er ganske flate. Pisk sammen eggene og ha de i en dyp tallerken. Ha griljermel på en annen tallerken sammen med salt, pepper og raspet sitronskall.

Trinn 3

Trinn 3

Dypp først koteletten i egget og så i griljermel. Smelt smør i en panne, la det bli brunt før du steker én og én kotelett, ca. 3 minutter på hver side. Ha basilikum på salaten og server!