Costole alla griglia e caponata

Tidsbruk 45 minutter
15 ingredienser
11 planlagt
Costole alla griglia e caponata
Legg oppskrift
i handlelapp
Fram med hammeren! Disse svinekotelettene skal være flate – sammen med en rikt sammensatt ingrediensliste tar de allikevel middagsgjestene med på en kulinarisk topptur.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 potte
Salvie
2 stk
Aubergine
1 stk
Løk
2 stang
Stangselleri
2 stk
Tomat
3 ss
Grønne oliven m/paprika økologiske Gaea
2 ss
Kapers Toro
50 g
Mandler REMA 1000
2 pakke
Svinekoteletter ca 400 g Nordfjord
1 stk
Rød chili
4 dl
Solsikkeolje REMA 1000
2 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ss
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik
1 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kutt auberginene i store terninger. Salt godt og la det hvile i 15 minutter. Skyll aubergineterningene i kaldt vann og la dem dryppe av seg.

Trinn 2

Trinn 2

Varm opp solsikkeolje i en stekepanne med høye kanter. Stek bitene gyllenbrune. Legg auberginen i en serveringsbolle mens du lager sausen

Trinn 3

Trinn 3

Kutt løk og stangselleri i skiver. Stek i olivenolje til det er mykt. Smak til med salt og pepper og bland godt. Skru opp varmen på platen og ha i tomater i båter. Strø på sukker og la blandingen bli karamellisert.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett så hvitvinseddik og la det fordampe. Ha i grovhakket oliven og kapers. Bland godt. Hell sausen over auberginene. Dryss hakkede mandler over retten før servering.

Trinn 5

Trinn 5

Bank kotelettene med en kjøttbanker og ha på salt og pepper. Varm en panne med litt olivenolje og stek kotelettene 2 minutter på hver side.

Trinn 6

Trinn 6

Tilsett smør, skivet chili og salvieblader og la det trekke i 3-5 minutter til kotelettene er gjennomstekte.