Corn pancakes with Carnitas

Tidsbruk 60 minutter
21 ingredienser
176 planlagt
Corn pancakes with Carnitas
Legg oppskrift
i handlelapp
Amerikanske pannekaker laget med meksikansk maismel og toppet med digg fra begge kjøkkentradisjoner – dette er TexMex på sitt aller mest kreative.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Carnitas

500 g
Carnitas av svinebog
1 boks
Salsa Mexicana
1 neve
Persille
1 flaske
Hot chilisauce chipotle

Maispannekaker

1 stk
Liten boks maiskorn
2 stk
Egg
5 dl
Helmelk
5 dl
Hvetemel
2 ss
Sukker
4 ts
Bakepulver
0,8 ts
Salt
4 ss
Olje

Curtido

1 stk
Liten hodekål
0,5 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 ss
Finhakket jalapeño-chili
1 stk
Rød chili

Dressing til curtido

1 dl
Eplecidereddik
2 ss
Sukker
1 ts
Salt
0,5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Curtido: Riv kål og gulrot fint og kutt løk i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin. Kutt rød chili i tynne skiver. Bland alt sammen i en bolle. Ha eddik, sukker, salt og pepper i en liten gryte. Kok opp, reduser varmen og småkok til sukkeret og saltet er oppløst. Hell dressingen over grønnsakene og la stå og trekke i kjøleskapet en times tid før bruk.

Trinn 2

Tilbered Carnitas etter anvisning på pakken.

Trinn 3

Maispannekaker: Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle. Tilsett maiskorn (hell av væsken), egg, melk og olje (eller baconfett hvis du har) i melblandingen og visp lett sammen (ikke bry deg om det blir noen klumper). Varm en stekepanne til middels varme og ha i olje. Stek tykke pannekaker, 8-10 cm i diameter. Stek gjerne en prøvekake. Snu når det begynner å boble på oversiden og undersiden er gyllen. Snu og stek på den andre siden til de er gyllenbrune og fine. Hvis du vil ha tynnere pannekaker, kan du tilsette litt mer melk.

Trinn 4

Ha varm Carnitas og Curtido på hver pannekake. Topp med Salsa Mexicana og hakket persille. Server med Hot Chilisauce Chipotle ved siden av.

Tilbehør