Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Coq au vin rouge

Tidsbruk 120 minutter
20 ingredienser
197 planlagt
Coq au vin rouge
Legg oppskrift
i handlelapp
Det finnes utallige oppskrifter på den franske gryteklassikeren Coq au vin, som betyr hane i vin. I dag lages den stort sett med kylling, og det smaker minst like godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling og kraft

0,8 stk
Hel kylling
1,5 ss
Smør
3 dl
Rødvin (aller helst Burgund)
0,8 stk
Gulrot
75 g
Sellerirot
0,4 stk
Purre
0,8 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
15 stk
Sorte pepperkorn
0,8 stk
Laurbærblad
3 kvist
Timian
6 dl
Vann

Gryte

75 g
Bacon
9 stk
Sjalottløk
12 stk
Champignoner
1,5 ss
Smør
0,8 ss
Hvetemel
0,8 ss
Finhakket persille
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del kyllingen i serveringsstykker.

Trinn 2

Trinn 2

Ha smør i en stor kasserolle og brun kyllingstykkene godt. Tilsett rødvin og kok inn til rødvinen er halvert. Del gulrot, selleri, purre og løk i biter og ha det i gryten. Tilsett hvitløksfedd, hel pepper, urter og vann og la småkoke under lokk i 1 time.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut kyllingstykkene, sil av kraften og ta vare på den. Ha kyllingstykkene tilbake i gryten.

Trinn 4

Trinn 4

Kutt bacon i strimler og løk og champignon i to eller fire. Ha smør i en panne og stek det gyllent. Ha det i gryten. Tilsett hvetemel og vend godt om.

Trinn 5

Trinn 5

Tilsett kraften og rør godt. La småkoke i ca. 30 minutter. Ha i finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Trinn 6

Server med potetstappe, ris eller tagliatelle.