Coq au vin rouge

Tidsbruk 120 minutter
20 ingredienser
274 planlagt
Coq au vin rouge
Legg oppskrift
i handlelapp
Det finnes utallige oppskrifter på den franske gryteklassikeren Coq au vin, som betyr hane i vin. I dag lages den stort sett med kylling, og det smaker minst like godt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kylling og kraft

0,8 stk
Hel kylling
1,5 ss
Smør
3 dl
Rødvin (aller helst Burgund)
0,8 stk
Gulrot
75 g
Sellerirot
0,4 stk
Purre
0,8 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Laurbærblad
3 kvist
Timian
6 dl
Vann
15 stk
Sorte pepperkorn

Gryte

75 g
Bacon
9 stk
Sjalottløk
12 stk
Champignoner
1,5 ss
Smør
0,8 ss
Hvetemel
0,8 ss
Finhakket persille
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Del kyllingen i serveringsstykker.

Trinn 2

Trinn 2

Ha smør i en stor kasserolle og brun kyllingstykkene godt. Tilsett rødvin og kok inn til rødvinen er halvert. Del gulrot, selleri, purre og løk i biter og ha det i gryten. Tilsett hvitløksfedd, hel pepper, urter og vann og la småkoke under lokk i 1 time.

Trinn 3

Trinn 3

Ta ut kyllingstykkene, sil av kraften og ta vare på den. Ha kyllingstykkene tilbake i gryten.

Trinn 4

Trinn 4

Kutt bacon i strimler og løk og champignon i to eller fire. Ha smør i en panne og stek det gyllent. Ha det i gryten. Tilsett hvetemel og vend godt om.

Trinn 5

Trinn 5

Tilsett kraften og rør godt. La småkoke i ca. 30 minutter. Ha i finhakket persille og smak til med salt og pepper.

Trinn 6

Server med potetstappe, ris eller tagliatelle.