Cookies med sjokoladebiter

4.8 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
23 planlagt
Cookies med sjokoladebiter
Legg oppskrift
i handlelapp
Lag fantastiske sjokoladecookies med én lys halvpart med melkesjokolade, og én halvpart med mørk sjokolade. Vi spår at kjeksen raskt blir en favoritt.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Egg
2 ts
Vaniljesukker
1 ts
Natron
100 g
Melkesjokolade til den lyse deigen
2 ss
Kakao
100 g
Kokesjokolade til den mørke deigen
300 g
Smør
125 g
Sukker
125 g
Brunt sukker
350 g
Hvetemel
0.3 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker hvitt i 5 minutter. Tilsett egg, ett av gangen.

Trinn 1

Bland hvetemel, vaniljesukker, natron og salt, og bland i smøret. Del deigen i to like deler. Bland den ene delen med melkesjokoladebiter, den skal være lys i fargen. Bland den andre halvdelen med kakao og hakket mørk sjokolade. Rull en pølse med ca. 3 cm i diameter av hver deig.

Trinn 3

Legg pølsene oppå hverandre og rull sammen til en rund deig, ca. 5 cm i diameter. Oppbevar deigen kaldt i kjøleskap i 20 minutter.

Trinn 4

Skjær 1 cm skiver av deigen, legg på bakepapir på et stekebrett. Stek i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Oppskriften gir ca. 30 cookies.

TIPS

Cookiene er aller best etter 2–3 dager, for da er de litt seige i konsistensen.