Classic Texas Fajitas med rajas, grønn guacamole og Pico de gallo

Tidsbruk 45 minutter
29 ingredienser
1189 planlagt
Classic Texas Fajitas med rajas, grønn guacamole og Pico de gallo
Legg oppskrift
i handlelapp
Fajitas oppsto i Texas, og er derfor en original TexMex-rett. Navnet betyr "små belter" som er en god beskrivelse av hvordan kjøtt skåret i tynne strimler etter steking eller grilling gjerne ser ut.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fajitas

300 g
Entrecôte eller ytrefilet
2 ts
Spice Mix kjøtt
1 stk
Lime
1 pakke
Mini Tortillas
1 boks
Rømme
0,5 stk
Finstrimlet hodekål
1 pose
Revet ostemix
1 ss
Olje

Pico de gallo

2 stk
Modne tomater
0,5 stk
Rødløk
1 stk
Finhakket rød chili
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Finhakket koriander
1 stk
Lime
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Rajas

1 stk
Middels stor løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
0,5 ts
Tørket oregano
1 stk
Rød chili i strimler
2 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Grønn guacamole

2 stk
Modne avokado
0,5 stk
Sjalottløk
1 ss
Finhakket jalapeño-chili
4 ss
Grovhakket koriander
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Grønn guacamole: Del avokadoene i to, fjern steinene og grav ut «kjøttet» med en spiseskje og over i en bolle. Grovknus avokadokjøttet med en gaffel. Tilsett finhakket sjalottløk og chili – og grovhakket koriander. Rør forsiktig sammen. Smak til med salt. Dekk med plastfolie – plastfolien skal legges rett oppå guacamolen for å hindre at den blir brun. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter før servering slik at alle smakene setter seg

Trinn 2

Pico de gallo: Del tomatene i to, klem ut frø og saft og finhakk dem. Finhakk rødløk, chili og hvitløk. Bland sammen tomat, rødløk, chili, hvitløk og koriander i en bolle. Smak til med presset lime, salt og pepper.

Trinn 3

Varm olje i en stekepanne. Krydre biffen med Spice mix kjøtt og stek til kjøttet får fin farge på begge sider. Reduser varmen og stek videre til kjøttet er klart. Legg på en tallerken og la hvile noen minutter. Skjær biffen i strimler og press over litt lime.

Trinn 4

Rajas: Kutt løk, paprika og chili i strimler. Stek løk og paprika i olje i en stekepanne i ca. 2 minutter. Tilsett chili og stek videre til grønnsakene er myke og blanke. Tilsett oregano og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Trinn 5

Varm opp mini-tortillas etter anvisning på pakken. Legg kjøttet på et fat sammen med Rajas. Server straks sammen med minitortillas og tilbehøret i skåler.

Tips

Bruk resten av spice mix`en som bordkrydder!