Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Chocolate bread pudding

10 ingredienser
2 planlagt
Chocolate bread pudding
Legg oppskrift
i handlelapp
Det skjer ganske ofte at man har tørt brød liggende. Og da er det ikke noe vits i å kaste det, bruk det heller til denne desserten.

Ingredienser

1 stk
Loff, gjerne tørr
4 stk
Egg
50 g
Brunt sukker
1 boks
Vikingmelk
2,5 dl
Melk
1 ts
Vaniljesukker
100 g
Mørk sjokolade, hakket
2 ss
Brun sukker til topping
75 g
Hvit sjokolade
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær av skorpene på loffen, men prøv å skjær av minst mulig. Skjær så loffen i terninger, ca. 2 x 2 cm store. Ha loffterningene i en stor bolle. Pisk sammen egg, brunt sukker, Vikingmelk, melk, vaniljesukker og salt. Hell eggblandingen over loffbitene og trykk med ned med henda så all loffen blir dekket av eggblandingen.

Trinn 2

La stå på kjøkkenbenken i 30 minutter så loffen suger til seg den gode væsken. Hakk sjokoladen i biter og bland 3/4 sammen med loffen. Kle en 20 x 30 cm ildfast form med bakepapir. Hell loffen over i formen og strø resten av sjokoladen over.

Trinn 3

Det er godt å strø litt brunt sukker over på toppen så det karamelliseres i ovnen. Her snakker vi 2 ss ca. Stek på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl til lunkent før du serverer med en god iskrem til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/