Chiliolje og Hvitløksolje

6 ingredienser
7 planlagt
Chiliolje og Hvitløksolje
Legg oppskrift
i handlelapp
Smaksatte oljer gir ikke bare ekstra smaksfutt til pizza, kjøtt og fisk – de er også fine som gaver.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

7 fedd
Hvitløksfedd
1 kvist
Frisk timian
1 kvist
Frisk oregano
1 kvist
Frisk rosmarin
1 kvist
Frisk basilikum
2,5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ha olje i en gryte og tilsett chili som er delt i to på langs. Varm forsiktig opp på medium/lav temperatur. Oljen skal ikke koke. For hvitløkolje og urteolje, følg samme fremgangsmåte. Hvitløksfeddene skal skrelles og deles i to på langs. Urter i hele stilker. Hell oljen i en bolle og dekk over med plastfilm. La oljen stå i minst et par timer og trekke før den helles over i en ren, tom flaske. Oppbevares kjølig.