Chili con Carne

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
1596 planlagt
Chili con Carne
Legg oppskrift
i handlelapp
En ektefødt amerikansk favoritt, med kulinariske røtter i Mexico. Gryten blir akkurat så heit som du vil ha den.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 5%, 400 g Nordfjord
2 stk
Løk
1 ss
Tomatpuré REMA 1000
2 boks
Hakkede tomater REMA 1000
2 boks
Kidneybønner REMA 1000
3 stk
Gulrot
2 stk
Rød paprika
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 stk
Rød chili
2 ss
Olivenolje REMA 1000
5 fedd
Hvitløk
0,5 ts
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Varm opp olivenolje i en stor gryte. Brun karbonadedeigen, tilsett finhakket løk, hvitløk, gulrot, paprika, chili og kajennepepper og la det surre i 5 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Ha i tomatpuré og hermetiske tomater og la det koke på middels varme i 30 minutter. Spe med litt ekstra vann hvis den blir tørr.

Trinn 3

Trinn 3

Tilsett bønner og la det surre ytterligere 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Server med kokt ris.

Serveringsforslag

Server gjerne med tortillachips, crème fraîche og guacamole.