Chili con carne med svin

Tidsbruk 35 minutter
16 ingredienser
207 planlagt
Chili con carne med svin
Legg oppskrift
i handlelapp
En amerikansk gryterett, med kulinariske røtter i Mexico. Her med svinekjøtt i stedet for vanlig kjøttdeig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ris

3 dl
Middagsris

Chili con carne

400 g
Strimlet svinebiff
0,5 ts
Spiskummen
1 ts
Paprikapulver
1 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 boks
Hakkede tomater
1 boks
Kidneybønner
2 ss
Rapsolje
0,5 ts
Kanel
0,5 ts
Chilipulver
0,5 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Topp med

2 neve
Kruspersille

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris som anvist på pakken.

Trinn 2

Fres kjøttet i rapsolje i en kjele sammen med alle krydderne. Tilsett hakket løk og hvitløk, og fres i 3 minutter. Kutt paprika i biter og ha det i gryta sammen med hakkede tomater. Kok i ca. 5 minutter før du tilsetter kidneybønnene og koker i 10-15 minutter til.

Trinn 3

Ha i sukker og salt og smak til med nykvernet pepper. Server med kokt ris og frisk hakket kruspersille.

Serveringsforslag

Server gjerne med fullkorntortillas.