Chili con Carne med potetstappe

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
477 planlagt
Chili con Carne med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
En amerikansk gryterett med kulinariske røtter i Mexico blir akkurat så sterk DU vil ha den.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potetstappe

700 g
Poteter, løsvekt
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Chili con Carne

400 g
Kjøttdeig uten salt og vann
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk
1 stk
Grønn paprika
1 boks
Hakkede tomater
2 boks
Store hvite bønner
0,3 ts
Kajennepepper
0,5 ts
Kanel
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt potetene i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.

Trinn 2

Mens potetene koker, brun kjøttdeigen i solsikkeolje i en gryte og krydre med kajennepepper og kanel. Finkutt løk, chili og grønn paprika og fres det godt sammen med kjøttet.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og kok i 5 minutter til konsistensen er tykk. Vend inn avsilte, hermetiske hvite bønner. La chilien trekke under lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell vannet av potetene, tilsett 1 ss smør og ca. 1 dl melk, og mos til stappen har god konsistens. Smak til med salt og pepper.