Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Chili con Carne med potetstappe

Tidsbruk 30 minutter
16 ingredienser
339 planlagt
Chili con Carne med potetstappe
Legg oppskrift
i handlelapp
En amerikansk gryterett med kulinariske røtter i Mexico blir akkurat så sterk DU vil ha den.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Potetstappe

700 g
Poteter, løsvekt
2 fedd
Hvitløk
1 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Chili con Carne

400 g
Kjøttdeig uten salt og vann
1 stk
Rød chili
1 stk
Løk
1 stk
Grønn paprika
1 boks
Hakkede tomater
2 boks
Store hvite bønner
0,3 ts
Kajennepepper
0,5 ts
Kanel
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt potetene i grove biter og kok dem møre i usaltet vann.

Trinn 2

Mens potetene koker, brun kjøttdeigen i solsikkeolje i en gryte og krydre med kajennepepper og kanel. Finkutt løk, chili og grønn paprika og fres det godt sammen med kjøttet.

Trinn 3

Ha i hermetiske tomater og kok i 5 minutter til konsistensen er tykk. Vend inn avsilte, hermetiske hvite bønner. La chilien trekke under lokk i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell vannet av potetene, tilsett 1 ss smør og ca. 1 dl melk, og mos til stappen har god konsistens. Smak til med salt og pepper.