Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Chili- og korianderbakt torsk

Tidsbruk 25 minutter
14 ingredienser
129 planlagt
Chili- og korianderbakt torsk
Legg oppskrift
i handlelapp
Same same but different: Det er stor smaksforskjell på fersk og tørket koriander. I Asia er det først og fremst de ferske krydderbladene som brukes. Som her - i en herlig, crunchy fiskerett.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Torsk

460 g
Torskeloin

Ris

3 dl
Middagsris

Topping

0,5 stk
Rød chili
2 neve
Koriander (spar halvparten til salsa)
2 ss
Griljermel
5 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Lun salsa

2 stk
Tomater
3 stk
Sjalottløk
0,5 stk
Rød chili
1 ss
Olje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200°C. Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Topping: Bland finhakket chili, hakket koriander, olje, griljermel, salt og pepper. Fordel toppingen på fiskestykkene.

Trinn 3

Bak fisken i ovnen i ca. 10 minutter.

Trinn 4

Lun salsa: Grovhakk tomater og sjalottløk og bland med finhakket chili. Fres alt i olje til en del av væsken fordamper. Tilsett salt, pepper og dryss over hakket koriander.

Trinn 5

Server den bakte torsken med lun salsa og kokt ris.

Serveringsforslag

Server gjerne med presset lime og soyasaus.