Chilaquiles

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
1080 planlagt
Chilaquiles
Legg oppskrift
i handlelapp
Mexicos svar på lasagne! Denne retten har tradisjonelt blitt laget av tortilla- og grønnsaksrester, men blir minst like god på denne måten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Chilaquiles

1 stk
Liten løk
2 fedd
Hvitløk
400 g
Kjøttdeig
2 ts
Chilipulver
1 ts
Spisskummen
1 ts
Malt paprika
2 boks
Hakkede tomater
1 boks
Rømme
1 pose
Revet cheddar
1 pakke
Mais Tortillas
2 ss
Olje
0,5 ts
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Tilbehør

3 dl
Middagsris
1 pakke
Hjertesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 200 grader. Hakk løken og stek i olje i en stekepanne på middels varme til den er myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Skru opp varmen, ha i kjøttdeigen, knus den og stek i et par minutter før du tilsetter det tørre krydderet. Smak til med salt og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Trinn 2

Ha i hermetiske tomater, kok opp og reduser varmen. La småkoke til mesteparten av væsken har fordampet. Sjekk om den evt. trenger mer salt.

Trinn 3

Smør en ildfastform med matolje. Legg en 1/3-del av kjøttblandingen i bunnen av formen. Dekk med 1/3-del av rømmen og så et tynt lag revet ost. Legg på et lag med maistortillas. Gjenta prosessen to ganger til. Avslutt med et godt lag med revet ost.

Trinn 4

Bak formen i ovnen til osten er smeltet og begynner å boble (ca. 20 minutter). Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 5

Ta formen ut av ovnen og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp. Server med ris og grønn salat.