Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Chilaquiles

Tidsbruk 60 minutter
15 ingredienser
735 planlagt
Chilaquiles
Legg oppskrift
i handlelapp
Mexicos svar på lasagne! Denne retten har tradisjonelt blitt laget av tortilla- og grønnsaksrester, men blir minst like god på denne måten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Chilaquiles

1 stk
Liten løk
2 fedd
Hvitløk
400 g
Kjøttdeig
2 ts
Chilipulver
1 ts
Spisskummen
1 ts
Malt paprika
2 boks
Hakkede tomater
1 boks
Rømme
1 pose
Revet cheddar
1 pakke
Mais Tortillas
2 ss
Olje
0,5 ts
Nykvernet pepper
1 klype
Salt

Tilbehør

3 dl
Middagsris
1 pakke
Hjertesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen på 200 grader. Hakk løken og stek i olje i en stekepanne på middels varme til den er myk og blank. Tilsett finhakket hvitløk og stek videre i ca. ett minutt. Skru opp varmen, ha i kjøttdeigen, knus den og stek i et par minutter før du tilsetter det tørre krydderet. Smak til med salt og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt.

Trinn 2

Ha i hermetiske tomater, kok opp og reduser varmen. La småkoke til mesteparten av væsken har fordampet. Sjekk om den evt. trenger mer salt.

Trinn 3

Smør en ildfastform med matolje. Legg en 1/3-del av kjøttblandingen i bunnen av formen. Dekk med 1/3-del av rømmen og så et tynt lag revet ost. Legg på et lag med maistortillas. Gjenta prosessen to ganger til. Avslutt med et godt lag med revet ost.

Trinn 4

Bak formen i ovnen til osten er smeltet og begynner å boble (ca. 20 minutter). Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 5

Ta formen ut av ovnen og la den hvile i ca. 10 minutter før den skjæres opp. Server med ris og grønn salat.