Chevre med rødbeter og hasselnøtter

Tidsbruk 50 minutter
13 ingredienser
215 planlagt
Chevre med rødbeter og hasselnøtter
Legg oppskrift
i handlelapp
Den franske geitostfavoritten er en yndet smaksetter og er fantastisk i kombinasjon med de søte rødbetene i denne fyldige salaten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Chevretoast

1 pakke
Chevre
8 skive
Baguette

Rødbeter

4 stk
Mellomstore rødbeter
3 kvist
Timian
1 klype
Kvernet sort pepper
6 ss
Olivenolje
1 klype
Havsalt

Dressing

0,5 dl
Lys sirup, eller honning
0,5 dl
Hvitvinseddik
8 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Salat

1 stk
Friséesalat
60 g
Hasselnøtter

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og del rødbetene i 8 biter. Vend dem med olivenolje, timian, havsalt og sort pepper. Bak ved 180˚C i ca. 30 min. til de er myke. Bland sammen eddik og sirup, og bland dette med olivenolje og salt. Vend rødbetene i dressingen. Vask og riv friséesalaten grovt opp.

Trinn 2

Vend rødbeter og salat sammen og anrett på stort fat. Rist hasselnøtter 10 minutter i ovnen ved 180˚C. Grovhakk dem og strø over salaten. Legg chevre på toast og grill i ovn til overflaten er gyllen. Topp salaten med chevretoast.