Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Charles´ plukkfisk

Tidsbruk 55 minutter
10 ingredienser
181 planlagt
Charles´ plukkfisk
Klikk og dra
til kalenderen
O Velstand Velstand! Som mange andre norske klassikere var plukkfisk opprinnelig enkel hverdagsmat. Denne Vestlands-retten er fremdeles en favoritt – rett og slett fordi den smaker fabelaktig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 pose
Erter
400 g
Poteter
8 dl
Helmelk
1 ts
Muskatnøtt
2 stk
Lettsaltet torskeloin
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
10 stk
Flatbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell og skjær potetene i biter, kok dem møre uten salt. Saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter og smak til med muskat, salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Mos potetene sammen med sausen.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og kutt gulrøtter i terninger, kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Ha i erter og la det bli gjennomvarmt. Skjær fisken i biter og trekk i vann (uten salt da fisken er lettsaltet). Bland saus, gulrøtter, erter og fisk og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Stek løken brun i litt smør. Server plukkfisken med stekt løk og flatbrød.

Serveringsforslag

Sprøstekt bacon er en vinner på plukkfisk! Hvis man ønsker å «utvikle» retten videre, kan den serveres med bløtkokte egg, olivenolje, hvitløkskrutonger eller friske urter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender