Charles´ plukkfisk

Tidsbruk 55 minutter
10 ingredienser
205 planlagt
Charles´ plukkfisk
Legg oppskrift
i handlelapp
O Velstand Velstand! Som mange andre norske klassikere var plukkfisk opprinnelig enkel hverdagsmat. Denne Vestlands-retten er fremdeles en favoritt – rett og slett fordi den smaker fabelaktig godt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 pose
Erter
400 g
Poteter
8 dl
Helmelk
1 ts
Muskatnøtt
2 stk
Lettsaltet torskeloin
3 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
10 stk
Flatbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell og skjær potetene i biter, kok dem møre uten salt. Saus: Smelt smør og rør inn hvetemel. Spe gradvis med melken mens du rører. La sausen småkoke på lav varme i 5 minutter og smak til med muskat, salt og pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Mos potetene sammen med sausen.

Trinn 3

Trinn 3

Skrell og kutt gulrøtter i terninger, kok dem så vidt møre i lettsaltet vann. Ha i erter og la det bli gjennomvarmt. Skjær fisken i biter og trekk i vann (uten salt da fisken er lettsaltet). Bland saus, gulrøtter, erter og fisk og smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Trinn 4

Stek løken brun i litt smør. Server plukkfisken med stekt løk og flatbrød.

Serveringsforslag

Sprøstekt bacon er en vinner på plukkfisk! Hvis man ønsker å «utvikle» retten videre, kan den serveres med bløtkokte egg, olivenolje, hvitløkskrutonger eller friske urter.